Masterchef Mantı Tarifleri
Masterchef'in 84. bölümünde yarışmacılardan mantı tarifleri hazırlamaları istendi. İşte, 5 Ekim Masterchef'te çıkan birbirinden lezzetli 8 farklı mantı tarifi:

Türk mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alan mantı tarifleri, birçok farklı ��ekilde hazırlanabilir. Ülkemizde Kayseri ile özdeşleşen bu yemek, farklı yörelerde farklı çeşitleriyle sunulmaktadır. Adana'da gül mantısı meşhur iken, Karadeniz'de Sinop mantısına yer verilir. Mantı hamuru ve kıymalı iç harç ile hazırlanan bu yemek, genelde bohça şekli verilerek sunulur. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biberli sos eklenir.

Somer Şef, Danilo Şef ve Mehmet Şef'in jüriliğini üstlendiği Masterchef yarışmasında bugünün konsepti 'mantı tarifleri' olarak belirlendi. Yarışmacılardan Sinop mantısı, yağ mantısı, Kayseri mantısı, tepsi mantısı, pelmeni, gyoza, tavuklu siron ve sosyete mantısı yapmaları istendi. İşte, 5 Ekim Masterchef mantı tarifleri:

  1. Kayseri Mantısı


Mantı denildiğinde ilk akla gelen Kayseri mantısı elbette. Çok küçük hamur ile hazırlanan Kayseri mantısı, haşlandıktan sonra bol tereyağı ve yoğurt ile servis edilir. Kayseri mantısının en önemli özelliği ise bir kaşığa 40 tane mantı sığmasıdır.

  1. Tepsi Mantısı


Tepsi mantısı, hem görünümü, hem de lezzeti ile en sevilen mantı çeşitlerinden biridir. Hazırlanan hamurlar ağzı açık kalacak şekilde tepsiye dizilir. Dağılmaması için, hamurlar birbirine yakın bir şekilde konulur. Fırında pişirildikten sonra yoğurtla servis edilir.

  1. Sinop Mantısı


Karadeniz mutfağında yer verilen Sinop mantısı, kıymalı iç harç ile hazırlanır. Samsun mantısını, diğerlerinden ayıran özellik ceviz ile birlikte servis edilmesidir. Servis tabağının hem altı, hem de üstü ceviz ile zenginleştirilir.

  1. Yağ Mantısı


İç harcı kıyma ile doldurulan yağ mantısı, büyük porsiyonlar halinde hazırlanır. Ayrıca haşlama yerine, kızartma usulüyle pişirilir. İsteğe göre tavada veya fırında pişirilen bu mantı, nefis sos eşliğinde sunulur.

  1. Pelmeni


Pelmeni, Rus mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. İç harcı isteğe göre peynir veya kıyma ile hazırlanan pelmeni, gül şeklinde sarılır. Üzeri dereotu ve krema ile zenginleştirilir.

  1. Gyoza


'Japon mantısı' olarak da bilinen gyoza, Uzak Doğu ülkelerinde çok popülerdir. İç harcı mantar, lahana ve zencefil ile doldurulan bu mantı, kızartma usulüyle pişirilir.

  1. Sosyete Mantısı


Hazır yufka ve kıymalı harç ile hazırlanan sosyete mantısı, yuvarlak bir şekilde sunulur. Hazırlanan mantılar, kızartma usulüyle pişirilir. Üzeri biberli sarımsaklı yoğurt ile zenginleştirilir.

  1. Tavuklu Siron


Gümüşhane mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan tavuklu siron, kurutulmuş yufkanın ıslatılmasıyla hazırlanır. İç harcında didiklenmiş tavuk eti kullanılır.


Şunlara da göz atın;

  1. Masterchef tarifleri
  2. Mastechef börekleri
  3. Mantının yanına ne gider?
  4. Yöresel mantı tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Evde Esmer Şeker Nasıl Yapılır?
Kokoreç Nasıl Pişirilir?
Muz Nasıl Seçilir: Muz Alırken Bilmeniz Gereken 6 İpucu
24 Kasım 2024 Masterchef'e Veda Eden İsim Belli Oldu!
Uzun ve sağlıklı bir yaşam için her gün uyulması gereken 7 öneri
İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan