MasterChef All Star'ın fragmanında yer alan Yılmaz Öztürk kimdir, kaç yaşında, nereli?
Masterchef All Star 14 Haziran'da başlıyor. MasterChef All Star'ın tanıtımında şef Somer Sivrioğlu'nun olmaması ve Şef Yılmaz Öztürk'ün yer alması dikkat çekmişti. Bu yıl jüride Sivrioğlu yerine Yılmaz Öztürk'ün olabileceği yorumları yapılıyor. Peki, 'açık ateş' felsefesiyle tanınan Şef Yılmaz Öztürk kimdir? Mesleğe, nerede nasıl başladı? İşte Şef Yılmaz Öztürk hakkında bilinenler ve biyografisi:

MasterChef All Star 14 Haziran çarşamba günü izleyici ile buluşuyor. Tanıtımlarda Şef Yılmaz Öztürk de yer almıştı. Bu nedenle Şef Yılmaz Öztürk kimdir? Nereli? Kariyer yolculuğu nasıl başldı? Açık Ateş felsefesi nedir? gibi sorular internette çok arananlar arasında. İşte Şef Yılmaz Öztürk ile ilgili bilinenler...

Şef Yılmaz Öztürk Kimdir? Çalıştığı Yerler

Yılmaz Öztürk'ün linkedln hesabına göre lise eğitimini K.D.Z Ereğli Lisesi'nde (1998) aldı. 1997-1999 arası Bodrum, Antalya ve Ankara'da çalıştı. Daha sonra ise Four Seasons'da görev aldı. İnternette hakkında şu bilgiler de var: Yılmaz Öztürk üyesi olduğu “Chaine des Rotisseurs”ün 2004 yılı Genç Aşçılar Yarışması’nda Gümüş Madalya aldı. 2007 – 2010 yılları arasında Kayra Wine Academy ve Nars Ilıca’da Mutfak Şefi olarak yer almıştır. 2014 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları Fakültesinde eğitmenlik yapmıştır"

  1. Profesyonel mutfakla 17 yaşında tanıştı

Şef Yılmaz Öztürk bir röportajında mutfağa olan ilgisinin çok küçük yaşlarda çok iyi bir şef olan büyükbabasına duyduğu hayranlıkla başladığını söylüyor. Profesyonel mutfakla 17 yaşında tanışmış. Birkaç farklı deneyimin ardından Four Seasons Sultanahmet'te çalışmaya başladığı dönemin kendisi için adeta bir okul olduğu belirtiyor. Yılmaz Öztürk'e göre uzun yıllar yerli ve yabancı çok sayıda şefle çalışmak ve markanın kattığı değerler bugüne gelmesinde önemli kilometre taşları oldu. İlerleyen yıllarda bu kez adresi Ege olacaktı. Yılmaz Öztürk bir röportajında "2012-2015 seneleri arasında Alaçatı'da hem şefliğini hem işletmeciliğini üstlendiğim L'Escargot Restaurant'ta iyi ürünün peşinde, minimal ve çağdaş bir mutfak üzerine yoğunlaştım" diyor.

Şef Yılmaz Öztürk kariyer yolculuğunun devamını ise şöyle anlatıyor: "Mürver Restaurant ve 2020 yazında açılan Bodrum Loft Elia Restaurant'ta eş zamanlı olarak Anadolu'nun dört bir yanından toplanan mevsimine uygun malzemelerle canlı odun ateşi üzerine kurulu 'açık ateş' konsepti ile mönüler sunmaya devam ettim.

  1. Somer Sivrioğlu'nun ağzından Şef Öztürk

Şef Yılmaz Öztürk, 2022 yılında konuk olarak MasterChef'e gelmişti. O dönem şef Somer Sivrioğlu, Öztürk'ü şu sözlerle tanıtmıştı:

"Meslek hayatına 1998 yılında başladı. Anadolu'nun verimli toprakları ve deniz ürünlerinin çeşitliğinden ilham alarak doğal malzemenin peşinde koşarak mutfağını sadelik ve doğallığın getirdiği lezzet üzerine kurdu. Anadolu'nun dört bir yanından topladığı mevsime uygun malzemeleri açık odun ateşinde pişirmeye devam ediyor. Yurtiçi ve yurtdışında konferans, yarışma ve organizasyonlarda konuşmacı, jüri, şef kimliğiyle yer aldı. Tokyo, Stokholm gibi şehirlerde Türk mutfağının yeni ekol yemeklerini ve bizi gururla temsil etti. Uluslararası platformlarda ve lokal şeflerle işbirliği içinde Türk gastronomisinin ileriye gitmesine çok büyük faydalar sağladı. Açık ateş deyince Türkiye'de ilk akla gelen ilk isim"

  1. 'Açık Ateş' ve 'Açık Ateş Felsefesi' Nedir?

Şef Yılmaz Öztürk doğa olan tutkusunu işle birleştirerek uzun yıllar 'Açık Ateş' programını gerçekleştirdi. Öztürk, TRT Belgesel'de yayınlanan Açık Ateş belgeseli ile izleyicilerin tanıdığı isimlerden. Öztürk, belgeselde Anadolu'nun çeşitli lezzetlerini, doğal yöntemler ile hazırladı.

Öztürk bir röportajında 'Açık ateş' şefi ne demek? sorusunu şöyle yanıtlamıştı: "Açık ateş ürünün lezzetini direkt olarak ortaya çıkaran, malzemeye odaklanan en yalın pişirme yöntemidir. Uzmanlar; ateşin birleştirici gücünün atalarımızdan kalma bir alışkanlık olduğunu düşünüyor. Geceleri ateş yakıp etrafında toplanarak bir bağ kurabilmiş insanoğlu birbiriyle. Ateşin keyif için değil de temel bir ihtiyaç olarak kullanıldığı o zamanlarda, bunu sürdüren insanlar ateşin ısı, ışık ve yemek pişirebilme gibi özelliklerden faydalanabilmek için iş birliği yapmak zorundaydılar. Yüzyıllar sonra amaç değişmiş olsa da ateş hala beraberliğin ve iletişimin bir aracı. Kısacası açık ateş, hem lezzet hem de yemeğin paylaşımı ve sosyalliği ile bütünsel bir deneyim sunuyor."

Instagram hesabı; instagram.com/ylmzozturk

Şunlara da göz atın;

  1. Masterchef 2023'te kimler var?
  2. Mehmet Yalçınkaya kimdir?
  3. Danilo Zanna kimdir?

Haber Kategorileri

MasterChef'ten Haberler

Lezzetli Haberler

Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli
Yılbaşı İçin Cilt Bakımı Önerileri
Misafir İçin Kahvaltı Tarifleri: Şık ve Pratik 20 Tarif