Mantı Nasıl Saklanır?
Mantı nasıl saklanır? Sevilen ve sevilerek yenilen Türk mutfağının gözde lezzetlerinden mantı nasıl saklanır? İşte, 3 farklı mantı saklama yöntemi:

Yörelere göre farklı yorumları ve  tatları ile mantı hemen hemen herkesin gözde yemeğidir. Türk  mutfağında yeri ayrıdır. Yapım şekillerine göre isimleri değişir.  Mantı denilince akla ilk gelen yer Kayseri’dir.  Ancak bütün Anadolu da yapılır. Mantı evde yapılan yumurta, un ve sudan oluşan hamurun ince açılmasıyla yapılır. İçine koyulan malzemelere ya da hamuru kapatma şekillerine göre isimleri değişebilir. Mantı evde yapılabilir ya da hazır satın alınabilir. Evde hazırlanan mantılar ise direk haşlanarak tüketilebilir, kurutulabilir ya da dondurularak saklanabilir. Sizlere mantı saklama yöntemlerini kısaca anlattık. İşte, 3 farklı mantı saklama yöntemi;


Mantı Dondurucuda Nasıl Saklanır?

  1. Mantı hamuru hazırlanır, unlu tezgahta hamur merdane yardımı ile incecik açılır.
  2. Mantının harcı hazırlanır. Kıymalı klasik mantı hazırlayacaksanız harç çiğden hazırlanır. Patatesli ya da ıspanaklı yapmak isterseniz önden pişirmeniz gerekir.
  3. Mantıyı ne şekilde yapmak isterseniz hamur o şekilde kesilir, ardından harç koyularak kapatılır. 
  4. Mantılar bir tepsiye yapışmayacak şekilde dizilir ve derin dondurucuya atılarak şoklanır. 
  5. Yarı donan mantılar porsiyonlanarak poşetlenir. 
  6. Derin dondurucu da saklanır. 


Mantı Kurutularak Nasıl Saklanır?

  1. Mantının hamurunu hazırlama ve içini doldurma kısmı ilk aşamada anlatılan gibi gerçekleştirilir.
  2. Hazırlanan mantılar yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  3. Fanlı ya da fansız kuru ısıda mantıların dışı renk almayacak ancak kuruyacak kadar saklanır.
  4. Bu şekilde hazırlanan mantılar porsiyonlanır.
  5. Gün ışığından uzak 10-12 derece ortamda mantılar saklanır.


Pişmiş Mantı Nasıl Saklanır?

  1. Pişirdiğiniz ve geri de kalan mantıyı daha sonra tüketmek için nasıl saklamanız gerektiğini sizlere anlattık .
  2. Mantıyı fazla yaptıysanız ilk olarak dikkat etmeniz gereken nokta soslamadan saklamaktır. Sonrasında ısıtımak istediğinizde yoğurt tekrar ısınmamalıdır.
  3. Hava almayan bir kaba pişmiş mantı koyularak buzdolabında 2-3 gün bekletilebilir. Ardından ısıtarak tüketilir ve sosları üzerine sonradan koyulur.


Şunlara da göz atın;

  1. Mantı nasıl pişirilir?
  2. Mantı yanında ne gider?
  3. Mantı tarifleri
  4. Mantar nasıl saklanır?
  5. Mayalı hamur nasıl saklanır?


Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Tavuklu Salata Tarifleri: 10 Değişik Tavuklu Salata Tarifi
Kadıköy Burger Restoranları: Kadıköy’de mutlaka görmeniz gereken 13 hamburgerci
Mahlepli Tarifler: Mahleple Yapılan 10 Farklı Tarif
Karadeniz Mutfağından 14 Sevilen Yemek
Gözleme Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif: Gözlemenin Yanına Ne Gider?
Denizli Kahvaltı Mekanları: Denizli'de Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı