Mango Kabuğu Yenir Mi?
Son yıllarda çok popüler olan mangonun kabukları yenir mi? Mango kabuğunun zararı var mı? İşte, sağlık açısından mango kabuğu tüketmenin faydaları ve zararları:

Mango, oval bir şekle ve pürüzsüz kabuklara sahip olan, altın sarısı renginde bir tropikal meyvedir. Meyvenin tadı ve rengi türlerine göre değişiklik gösterir. Özellikle olgunlaştığında sulu ve tatlı bir tada sahip olan mangolar, hem sade bir şekilde, hem de tatlılarda kullanılarak yenilebilir. Ancak birçok kişi mangoyu yerken kabuklarını soyar ve herhangi bir tarifte kullanmadan çöpe atar. 

Mango Kabuğu Yenir Mi?

Öncelikle gerekli hijyen koşulları sağlandıysa, mangonun kabukları yenilebilir. Hijyen koşullarını sağlamak için, mangonun kabuğu bol suyla yıkanmalıdır. Mango kabuğu özellikle olgunlaştığında tatlı bir tada sahiptir. İçinde bulunan vitamin ve mineraller, mango kabuğunun aynı meyvesi gibi birçok faydası olduğunu gösterir. 

Mango kabuğunda bulunan A, B6, C ve E vitaminleri, bağışıklığın güçlendirilmesine yardımcı olur. Mango kabuğundaki beta-karotenler kolesterolü azaltarak kalp hastalıkları riskini azaltır. Mango kabuğu, A vitamini içeriği ile ciltteki sivilcelerin azalmasına da yardımcı olur. Mango kabuğunu sadece kabuk olarak tüketmek yerine meyveyle birlikte yiyebilir veya smoothielere ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.

Mango Kabuğunun Zararı Var Mı?

  1. Her besinde olduğu gibi, mango kabuğunu fazla tüketmenin de zararları vardır. Mango kabuğu, diğer meyvelere göre daha fazla şeker içerir ve pestisit kalıntılara sahiptir. Bu yüzden aşırı miktarda tüketilmesi, alerjik reaksiyonlara yol açar.
  2. Olgunlaşmamış mango kabuğu sert bir yapıya sahiptir ve sindirilmesi zor olabilir. Bu durumda şişkinlik ve mide ağrıları yaşanabilir.
  3. Mango kabuğunun tadı, bazı kişiler için kötü olabilir. Özellikle sert mangolarda acı bir tat vardır ve yenilmesi zor olabilir.

Kısacası, ölçülü bir şekilde tüketildiğinde mango kabuğu yenilebilir ancak yemeden önce tamamen temizlenmiş olmasına dikkat etmek gerekir.

Şunlara da göz atın;

  1. Mangolu tarifler
  2. Mangonun bozulduğu nasıl anlaşılır?
  3. Çiğ karnabahar yenir mi?
  4. Yumuşayan patates yenir mi?
  5. Mandalina çekirdeği yenir mi?

Haber Kategorileri

Gıda Güvenliği

Lezzetli Haberler

Peru Biberi (Karabiber Ağacı) Nedir, Nasıl Kullanılır?
Yağlamanın Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif
Pastırma Çiğ Yenir Mi?
19 Aralık 2024 Masterchef'te Neler Yaşandı?
Dünyanın En İyi Sebze Yemekleri Açıklandı: Türkiye'den 5 Yemek Listede
Boğaz’da lezzet durakları