Makaronunuzu Mükemmelleştirecek Malzeme Nedir?
Makaron, Fransız mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Krema dolgulu bu lezzetleri yapması zordur. Sizlere makaronunuzu mükemmelleştirecek bir malzeme önerisi ile geldik. İşte, makaronunuzu mükemmelleştirecek malzeme nedir:

Makaron, Fransız mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Krema dolgulu bu lezzetleri hazırlamak kolay değildir.  Tadını ve dokusunu geliştirmek için kitaptaki her numarayı denedikten sonra bile gösterişli makaronlar yapmakta zorlanıyorsanız, bir sonraki hazırlığınızı mükemmelleştirecek bir tüyomuz var. Oldukça basit olan bu tüyo, kasenizi ve mikserinizi temizlemek için bir miktar beyaz sirkedir.

Yumurta akı ve şekerden yapılan sert beze, iyi kabaran ve pişerken çatlamayan makaronlar yapmanın anahtarıdır. En yumuşak bezeyi yapmak için, karıştırma kabınızdaki tüm yağ izlerini ortadan kaldırmanız gerekir; aksi takdirde, çok önemli olan çırpma aşamasında yumurta beyazlarının tam potansiyeline kadar köpürmesi önlenir. Yağlı kalıntıyı karıştırma kabınızdan çıkarmanın basit bir yolu, yüzeye ince bir beyaz sirke lekesi sürmektir. Bunu, havluyu kasenin üzerine sürmeden önce sirke şişenizi bir kağıt havlunun üzerine ters çevirerek yapabilirsiniz. Her elemanın temiz olduğundan emin olmak için, mikserinizdeki çırpma teli veya çırpıcı aparatlarına ve makaronlarınızı hazırlarken kullanacağınız diğer aletlere de aynısını yapın.


Sirke Makaronlara Ne Yapıyor?

Karıştırma kabınızı ve pişirme aletlerinizi sirkeyle silmek iki işe yarar: Birincisi, yumurta beyazlarının çırpılmasını engelleyen yağlı lekelerin mümkün olduğunca yakalanmasına ve giderilmesine yardımcı olur. İkincisi, sirkedeki asit, yumurta beyazındaki proteinin daha sıkı olmasını sağlayan dengeleyici bir madde görevi görür. Beze karışımı çırpılırken içine bir miktar sirke girmesi kesinlikle artıdır. Az miktar bezenin lezzetini etkilemeyecektir ancak güzelce çırpılmasını ve pürüzsüz, yuvarlak üst kısmı, gevrek kabuğu ve kabarık ortası olan makaronlar üretmesini teşvik edecektir.

Aletlerinizi silmek için beyaz sirkeniz yoksa diğer asitler (limon suyu veya tartar kreması gibi) aynı yağ giderme ve dengeleme işlevlerini yerine getirebilir. Bu nedenle, bir dahaki sefere bu renkli badem ikramlarını yaptığınızda, birinci sınıf bir beze hazırlama ve anıtsal makaronlardan oluşan muhteşem bir porsiyon elde etme şansını kendinize vermek için ekipmanınızı hafifçe asitle kapladığınızdan emin olun.

Şunlara da göz atın;

  1. Fransız mutfağı 
  2. Fransız yemekleri için temel malzemeler nelerdir?
  3. Fransız mutfağı hakkında ilginç bilgiler
  4. Nefis fransız tatlıları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?