Makarna, eski zamanlardan beri yapılan İtalyan asıllı bir yemektir. Zaman içerisinde bütün Dünya’ya yayılmıştır ve oldukça sevilen bir lezzettir. Makarna un ve yumurtadan yapılır. Oldukça fazla makarna şekli vardır. Makarnaların şekillerine uygun sosları ile sınırsız versiyonda yapılarak tüketilebilirler. Evde makarna yapmakta oldukça kolaydır un ve yumurtadan hazırladığınız hamuru dinlendirdikten sonra açarak uygun şekilleri verebilir, uygun koşullarda saklayabilir ya da pişirebilirsiniz.
Taze makarna, hamuru yeni yapılmış, şekillendirilmiş makarnadır. Bu makarnalar herhangi bir kurutma işlemine ya da dondurma işlemine maruz kalmazlar. Bu şekilde hazırlanan makarnalar kaynar tuzlu suda 3-4 dakika pişirilir. Bu süre uzarsa eğer makarna hamura dönecektir.
Paket makarnalar hazır olarak marketlerde bulunur ve satılır. Bu makarnalar yapıldıktan sonra fabrika da uygun koşullarda kurutulur. Taze makarnadan ziyade daha uzun süre pişmeleri gerekir. Kaynar tuzlu suda daha dişe gelir şekilde pişmesini istiyorsanız 8-10 dakika, daha pişmiş istiyorsanız 12 dakika pişirmeniz gerekir. Markasına ve makarnanın şekline göre bazen pişme derecesinde farklılıklar olabilir bu sebeple paketin arkasına da göz atabilirsiniz. Fırın makarna pişirmek için Bucatini denilen makarna şekli kullanılır. Bucatini spagetti büyüklüğünde ve uzunluğunda ancak ortası boştur. Makarna tuzlu suda 8-10 dakika haşlanır, ardından beşamel sos hazırlanır. Beşamel sosla birleştirilen makarnalar üzerine eriyen peynir de koyularak fırına verilir. Peynirler eriyip renk aldığında fırından çıkartılarak servis edilir. Şunlara da göz atın;Fırın makarna nasıl pişirilir?