Makarna Haşlanırken Zamanlama Neden Önemlidir?
Makarna İtalyan mutfağından Dünya’ya yayılan en lezzetli hamur işlerinden biridir. Haşlanarak ve sonrasında tercihen soslandıktan sonra servis edilen makarna haşlanırken zamanlama neden önemli sizlere anlattık. İşte, makarna haşlanırken zamanlama neden önemlidir:

Harika bir makarnanın ayırt edici özelliği sadeliğidir: makarna ve sos. Çok az malzeme olduğunda, makarna yemeğinizin tatlarının ve dokularının uyumlu bir şekilde bir araya gelmesini sağlamak için teknik önemlidir. Karşılaşılan yaygın bir sorun, soslamadan önce makarnaların birbirine yapışmasıdır. Diyelim ki makarnalarınızı tuzlu suda kaynattınız ve sosunuz tam olarak hazır değil, bu nedenle makarnalarınızı süzdükten sonra bekletin. Makarnanızı sosun içine atmaya hazır olduğunuzda, süzgecinizde topaklaşmış bir spagetti kütlesi bulabilirsiniz. Makarnalarınızı pişirirken ve soslarken zamanlama, birbirine yapışmasını önlemenin anahtarıdır.

Tipik makarna yapma yöntemi, makarnanızı tuzlu suda pişirmeyi, makarnanızı bir sosa eklemeyi ve ardından makarnanızı sosta bitirmeyi içerir. Makarnalarınızı süzdükten hemen sonra soslamak önemlidir, böylece makarna birbirine değil sosa yapışır. Sosunuzu ayrı olarak ısıtın, böylece sudan çıkardığınız anda eriştelerinizle karışmaya hazır hale gelsin. Bu önemli adımı zamanlamak, yemek zamanı geldiğinde nişastalı bir erişte topunu sosla karıştırma zahmetinden kaçınır.


Makarnayı Çok Erken Pişirmeyin

Makarnanızı pişirirken ve soslarken zamanlama çok önemlidir çünkü makarnanın yapışmasını önlemek için pek çok ipucu ve geleneksel tüyo aslında sorunu doğrudan çözmez. Makarna nişasta nedeniyle birbirine yapışır. Bir makarna pişirildiğinde, dışında nişasta bulunur. Pişmiş makarnanın oturmasına izin verdiğinizde, birbirine yapışır çünkü dışarıdaki nişasta onları neredeyse birbirine yapıştırır. Ancak bu nişasta, sosun yapışmasına da yardımcı olur.

Yanlış yönlendirilmiş bir ipucu, makarnanızı pişirdikten sonra durulamaktır. Ancak burada, sosun makarnanıza yapışması için çok gerekli olan nişastayı da durularsınız. İçine biraz zeytinyağı serpmenin makarnalarınızı yağlı tutacağını ve birbirine yapışmasını önleyeceğini duymuş olabilirsiniz. Bu, makarnaların yapışmasına etki eder. Ancak o sıra da koyulan zeytinyağı makarna sosunun yapışmasını önler.

Diğer bir yaygın hile ise makarna pişirme suyuna yağ eklemektir. Ancak bu yöntemde yağ, suyun üstünde durur ve zaten erişteleri kaplamaz. Makarnanız pişerken ilk birkaç dakika içinde karıştırmanız bu aşamada erişte topaklanmasını önleyecektir. En iyi yöntem, topaklanma olmadan lezzetli bir yemek için makarnanızı mümkün olan en kısa sürede soslamaktır.

Şunlara da göz atın;

  1. Makarna tarifleri
  2. Makarna haşlamanın püf noktaları
  3. Makarna nasıl baharatlanır?
  4. Makarna makinesi nasıl temizlenir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti
Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?
Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var
21 Kasım 2024 Masterchef: İkinci Eleme Adayı Belli Oldu!
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?