Makarna, İtalyan mutfağından dünyaya yayılan ve Türk mutfağında çok sevilen lezzetlerden biridir. Hem sade, hem de soslu çeşitleriyle çok sevilen makarna, ekonomik menülerin de vazgeçilmezidir. Özellikle öğrenci evlerinde sık sık tüketilen makarnayı hazırlarken, bazı noktalara dikkat etmek gerekir. İşte, makarna haşlarken dikkat etmeniz gerekenler:
Makarna haşlarken mutlaka geniş bir tencere kullanmaya dikkat edin. Ayrıca tencereye bol bol su ilave edin. Su fokur fokur kaynamadan makarnaları içerisine ekleyin. Sıcak su eklemek yerine, oda sıcaklığında su ekleyip kaynamaya bırakın.
Su hafifçe ısınmaya başladığında, içerisine tuzunu ekleyin. 1 paket makarna için, 1 tatlı kaşığı tuz kullanabilirsiniz.
Makarna suyuna yağ koymayın. Bu durum makarnanın sosunu yeterince çekmemesine neden olur. Makarnaları suya attıktan sonra ara ara karıştırarak birbirine yapışmalarını önleyebilirsiniz.
Makarnaları, paketin arkasındaki yazan sürelerde pişirin. Daha fazla pişmesini isterseniz, pişirme süresini 1-2 dakika artırabilirsiniz. Makarna haşlama suyunun bir kısmını ayırın. Bu suyu sos yapımında kullanabilirsiniz.
Makarnaları kırmadan pişirin. Bunun yerine makarnaları dik bir şekilde yerleştirin. Alt kısımları piştikçe tamamı tencerenin içine girmeye başlayacaktır.
Makarnaları süzdükten sonra soğuk suya tutmayın. Hafifçe alt ve üst kısmını karıştırın. Ardından bekletmeden sosla buluşturun. Sosu erkenden eklemek, lezzetinin daha iyi olmasını sağlar.
Şunlara da göz atın;