Madımak Otu Nedir? Madımak Otunun Faydaları Nelerdir?
Madımak otu nedir? Nasıl tüketilir? Nelere iyi gelir? Kimler bu otu tüketmeli? Diyetisyen ve Fitoterapi Uzmanı Hanse Nur Büyükdağ sizler için merak edilenleri anlattı...
Madımak otu, Türkiye’de yetişen bir bitkidir. Madımak otu zeytinyağlı ya da kıymalı yemekleri yapılabilen lezzetli bir ottur.
Madımağın kendine has iki üç tane etken maddesi vardır. Madımak otu özellikle insülin direnç olan hastalarda, düşük kan şekerine sahip kişilerde kan şekerini dengeleyen bir ot türüdür. Kan şekeri dengesiz giden kişilere, kesinlikle önerilen bir gıdadır.
Mide ve bağırsak sistemine çok iyi gelir. Kronik kabızlıklarda kullanılabilir. Bağırsak problemleri yaşadığınızda kullanıma uygundur.
Yüksek miktarda antioksidan içerir. Özellikle ağır bir hastalık tedavisi geçirdiyseniz, kanser tedavisi gibi mutlaka tüketilmesi gereken bitkiler arasındadır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Koyu renkli bir sebze olduğu için demir ve ferritin açısından yüksektir. Bu sebeple vücudun oksijen seviyesi yükselir ve enerji arttırır.