Limon Nasıl Seçilir: 3 Basit Tüyo
Limon, mutfaklarda yaygın olarak kullanılır. Peki, sulu ve olgun limon nasıl seçilir? Limonun iyi olduğu nasıl anlaşılır? İşte, lezzetli ve sulu bir limon seçmek için dikkat etmeniz gereken 3 nokta:

Limon, ana yemekten salataya, tatlıdan hamur işine kadar birçok tarifte kullanılır. Hem içindeki su, hem de kabukları tarifleri lezzetlendirmenin en pratik yoludur. C vitamini deposu olarak bilinen limon, farklı boyut ve şekillerde olabilir. Eğer limon seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmiyorsanız, sizi böyle alalım. Olgunlaşmamış veya çok olgunlaşmış limonlardan uzak durmak için, bazı ipuçlarından faydalanabilirsiniz. 

Limon Nasıl Seçilir?

  1. Ağırlık

Bir limon ne kadar suluysa, ağırlığı da o kadar fazladır. Bu yüzden limon seçerken, elinize iki adet limon alın ve ağırlıklarını kontrol edin. Bu yöntemi 4-5 kez tekrarlayarak en iyi ve en sulu limonları seçebilirsiniz. 

  1. Yumuşaklık

Limonu elinize aldığınızda hafifçe sıkın. Eğer limon çok sertse, muhtemelen daha olgunlaşmamıştır. Limonlar en iyi ağaçta olgunlaşır ve koparıldıktan sonra olgunlaşma hızları azalır. Sert limonlar yeterince olgunlaşmadığı için, içindeki su oranı daha azdır. Yani, bastırdığınızda orta dereceli yumuşaklığa sahip olan limonlar, hem sulu, hem de yeterince olgundur. Ancak bu aşamada dikkat etmeniz gereken bir durum daha var. Eğer limon olması gerekenden çok daha yumuşaksa, bu onun fazla olgunlaştığını gösterir. Fazla olgunlaşan limonlar, 2-3 gün içinde bozulmaya ve verimi kaybetmeye başlar. Bu yüzden her zaman, orta yumuşaklıktaki limonları tercih edin. 

  1. Parlak Renk

Limon kabuğu, limonun ne kadar iyi olup olmadığını gösterir. Parlak sarı renge sahip olan limonlar, genellikle en ideal seçeneklerdir. Ayrıca limonun kabuğunda kırışık olmamalı, pürüzsüz bir yüzeye sahip olmalıdır. Kabuğun üzerinde küf belirtileri olup olmamasına dikkat edin. Yüzeyde aşınma varsa, limon kısa sürede bozulacaktır. Limon kabuğunun kalınlığı da seçim aşamasında yardımcı olabilir. İnce kabuklu limonlar daha suluyken, kalın kabuklu limonlar genellikle rendeleme için uygundur. 

Aldığınız limonları kısa sürede tüketmeyi düşünmüyorsanız, mutlaka buzdolabında muhafaza edin. Tezgahta ve oda sıcaklığında bekletilen limonlar, daha kısa sürede olgunlaşır ve yumuşamaya başlar. 

Şunlara da göz atın;

  1. Nar nasıl seçilir?
  2. Domates nasıl seçilir?
  3. Dolmalık biber nasıl seçilir?
  4. Pırasa nasıl seçilir?
  5. Greyfurt nasıl seçilir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Tavuklu Salata Tarifleri: 10 Değişik Tavuklu Salata Tarifi
Kadıköy Burger Restoranları: Kadıköy’de mutlaka görmeniz gereken 13 hamburgerci
Mahlepli Tarifler: Mahleple Yapılan 10 Farklı Tarif
Karadeniz Mutfağından 14 Sevilen Yemek
Gözleme Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif: Gözlemenin Yanına Ne Gider?
Denizli Kahvaltı Mekanları: Denizli'de Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı