Kuşkonmaz, halk arasında 'serçe otu' olarak da bilinen bir bitkidir. Zambak familyasının bir üyesi olan bu sebze, yemeklerde kullanılmasıyla bilinir. İyi bir antioksidan kaynağıdır. İdrar yolu enfeksiyonu ve sindirim sorunlarına iyi gelir. Kolesterol seviyesini düşürebilir. Bu yüzden beslenme programına mutlaka eklenmesi gereken bir besindir. İşte, kuşkonmaz ile yapabileceğiniz 16 nefis tarif:
Kuşkonmazın en yaygın tüketilme şekli, haşlamadır. Yalnızca 6 malzemeden oluşan kuşkonmaz haşlama, 25 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Diyet listeleri için de idealdir. Kuşkonmazın zeytinyağında pişirilip bıldırcın yumurtasıyla birleştirilmesiyle hazırlanan bu yemek, ortalama 35 kaloridir. Sos ile birlikte servis edilir. Soğan, sirke ve un ile hazırlanan kuşkonmaz kavurması, ana yemeklerin yanında sunulabilir. Az malzemeden oluştuğu için, ekonomik ve çok lezzetli bir tariftir. Haşlanmış bezelye ve kuşkonmaz ile hazırlanan bu yemek, garnitür olarak da sunulabilir. İsteğe göre mısır gibi farklı malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. Dil peyniri ve beyaz peynir ile hazırlanan bu yemek, kuşkonmazın blanşe edilmiş halinden oluşur. Fırında pişirildikten sonra baharatlar eşliğinde servis edebilirsiniz. İtalyan mutfağında çok sevilen risottoyu, bu kez kuşkonmaz ile hazırlamaya ne dersiniz? Soya fasulyesi ve arborio pirinci ile hazırlanan risotto, hercai menekşeler ile süslenir. Kuşkonmaz, ısırgan otu ve farklı otlarla hazırlanan bu salata, sağlık açısından çok faydalıdır. Düşük kalorili olduğu için diyet listelerine eklenilebilir. Avokado, yumurta ve kuşkonmaz ile hazırlanan bu tarif, açık sandviç şeklinde sunulur. Ancak okula veya işe giderken kapalı ekmek kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Tavuk kalçası, bezelye, taze sarımsak ile hazırlanan bu yemek hem şık görünümü, hem de lezzetiyle davet sofralarında sunulabilir. Videolu anlatımıyla bu tarifi kolayca hazırlayabilirsiniz. İtalyan omleti olarak da bilinen frittata, farklı sebzeler ile hazırlanır. Kuşkonmaz, mısır, bezelye, kinoa ve mozzarella peyniri ile hazırlanan bu tarifi, çayın yanında sunabilirsiniz. Kuşkonmaz, muz ve chia tohumu ile hazırlanan smoothie, yaz aylarının vazgeçilmez içeceklerinden biridir. Ara öğün olarak tüketilmesi de mümkündür. İç harcı kaşar peyniri ve kuşkonmaz ile doldurulan bu tart, tuzlu hamur işi sevenler için idealdir. Piştikten sonra 10 dakika dinlendirilmelidir. Maydanoz, krema, fesleğen ile hazırlanan bu makarna, parmesan peyniri ile zenginleştirilir. Videolu anlatımıyla kolayca hazırlanan kuşkonmazlı makarnayı, tavuk yemeklerinin yanında sunabilirsiniz. Kaya tuzu, sirke ve limon ile hazırlanan kuşkonmaz turşusu, yemeklerin yanına çok yakışır. 3 saat içinde hazır olduğu için, şipşak turşusu ismiyle bilinmektedir. Okurumuzdan gelen yaz salatası, kuşkonmaz, havuç, nohut ve kabak ile hazırlanır. Üzerine zeytinyağlı sos gezdirilir. Hafif olduğu için yemeklerin yanında tercih edilebilir. Okurumuzdan gelen bu tarif, krema, tavuk göğsü ve kuşkonmaz ile hazırlanır. 20 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Şunlara da göz atın;