Tatlı, tuzlu ve dayanılmaz fıstık ezmeli kurabiyeler mükemmel bir ikram olabilir. Kahve veya çay yanında tüketebilirsiniz. 1900'lerin başlarına dayanan George Washington Carver, fıstık ezmeli kurabiyenin popülerleşmesine yardımcı oldu. Alabama'daki Tuskegee Enstitüsü'nün bir üyesi olan Carver, mahsulü duyurma umuduyla "Yer Fıstığı Nasıl Yetiştirilir ve Onu İnsan Tüketimi İçin Hazırlamanın 105 Yolu" adlı bir yemek kitabı hazırladı. Muhtemelen bugün hazırladığınız kurabiyelerin aksine, Carter'ın kitabında yer alan tariflerde kıyılmış yer fıstığı kullanılmış; 1930'lara kadar fıstık ezmesi, kurabiyelerin adaş maddesi haline geldi. Parçacıklı ya da akışkan, doğalından şekersize kadar pek çok farklı fıstık ezmesi türü olduğundan, hangisinin tarifinize en uygun olduğunu bilmek zor olabilir. Bununla birlikte, tuzlu ve tuzsuz söz konusu olduğunda, açık bir kazanan var.
Tuzlu fıstık ezmesi, tarifinize eklemeniz gereken ekstra tuz miktarını azalttığı için fıstık ezmeli kurabiyelerde en iyi sonucu verir. Tuz, yanında bulunan malzemelerin lezzetini arttırarak kurabiyelerinizi çok daha lezzetli hale getirir.
Ticari olarak kavrulmuş fıstık ezmeleri, benzersiz kıvamlarını ve lezzetlerini oluşturmak için ilave bileşenler içerdiklerinden, doğal fıstık ezmelerine kıyasla kurabiyeleriniz için daha iyi bir seçimdir. Doğal fıstık ezmesi yemek için harika olsa da ufalanan bir kurabiye hamuru üretebilir. Kıtır kıtır veya kremalı tercihiniz tamamen size kalmış: Çıtır çıtır kurabiyelerinize hafif bir lokma katacak, kremsi ise ipeksi pürüzsüz bir doku oluşturacak.
Şunlara da göz atın;