Krema Ne Kadar Dayanır?
Krema tatlı ve tuzlu tariflerde kullanılan lezzetli bir süt ürünüdür. Peki krema ne kadar dayanır? Bozulduğu nasıl anlaşılır?

Bir tarife eklemek için bir karton kremayı buzdolabına sokmaktan veya son kullanma tarihinin geçtiğini fark edip çırpılmış kremaya dönüştürmekten daha kötü bir şey yoktur. Ancak o kartonu hemen atmaya karar vermeden önce şunu aklınızda bulundurun: Açılmamış bir ağır krema kabı, uygun sıcaklıkta saklandığı sürece, son kullanma tarihinden birkaç hafta sonra kullanılabilir. 40 dereceden fazla Fahrenheit. Ve bir kez açıldıktan sonra, ağır kreminiz bir aya kadar kullanılabilir.

Bunun arkasında birkaç faktör var. Krema, %36 ila %48 arasında süt yağı ile yapılır. Krem şanti ve sosları hacimli ve kadifemsi pürüzsüz yapan bu yağ, aynı zamanda kremanın açıldıktan sonra hızla bozulmasını da engeller. Krema kartonunuzun pastörize mi yoksa ultra pastörize mi olduğuna dikkat etmek de önemlidir. Bu aynı zamanda buzdolabınızda daha uzun süre dayanmasına yardımcı olacaktır çünkü aksi takdirde kremanın daha hızlı bozulmasına neden olacak bakterileri öldürmek için ısıtılmıştır.

Karar Vermek İçin Deneyin

Peki, kremanızın bozulup bozulmadığını nasıl anlarsınız? En iyisi bir göz atıp koklamak. Kapta küf oluşumu yoksa, süzme peynir gibi görünen topaksızdır ve ekşimiş gibi kokmaz, muhtemelen devam edip kullanabilirsiniz. Tabii ki, en ufak bir çekinceniz varsa, o son kullanma tarihi geçmiş kremayı mutfak lavabosuna dökmek konusunda kendinizi kötü hissetmeyin. Mide rahatsızlığı veya daha kötüsünü riske atmamak daha iyidir.

Ek olarak, ne kadar uygun olursa olsun, kremanızın tazeliğini uzatmak istiyorsanız kartonunu buzdolabı kapısında tutmaktan kaçınmalı ve bunun yerine sıcaklığın daha tutarlı bir şekilde soğuk olduğu cihazın arka tarafını tercih etmelisiniz. Buzdolabınızda sabırla bekleyen krema kartonunu tüketmek gibi net bir planınız yoksa, tatlılarınızın üzerine biraz ballı çırpılmış krema yapmayı veya çalkalanmayan vanilyalı dulce de leche ev yapımı dondurma yapmayı düşünün. Kremanızı da dondurabilirsiniz; kalitesi düşmeye başlamadan önce dondurucuda üç veya dört aya kadar dayanır.

Şunlara da göz atın;

  1. Ekşi krema nedir?
  2. Kremalı tarifler
  3. Kremalı tatlılar
  4. Kaju kreması nasıl hazırlanır?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı
Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi