Krem peynirin zengin ve kremsi dokusu sayesinde soslara, soslara ve tatlılara lezzetli bir katkı olabilir. Ne yazık ki, diğer süt ürünleri gibi, kullanım süresi doluyor ve açıldıktan sonra buzdolabında sadece 1-2 hafta kalıyor. Ardından bozulma, küflenme belirtileri göstermeye başlıyor. Peki daha uzun süre dayanması için krem peynir dondurucu da saklanabilir mi? Sizler için anlattık. İşte, krem peynir dondurulur mu ve sonrasında çözdürülerek kullanılabilir mi:
Krem peynir, raf ömrünü uzatmak için dondurucuda saklanabilir. Ancak, krem peynirin dondurulmasının dokusunu değiştireceğini ve çok grenli hale getireceğini akılda tutmak önemlidir. Ayrıca çözüldükten sonra daha ufalanabilir hale gelebilir ve bu da yayılmasını zorlaştırabilir.
Bu nedenle, krem peyniri, simit, ekmek veya kraker için yaymak yerine fırınlanmış ürünlerde, güveçlerde, soslarda veya tatlılarda kullanmayı planlıyorsanız dondurmak en iyisidir.
Krem peynirli dondurmalar, dip soslar, kremalar ve sürmeler dahil olmak üzere diğer krem peynir çeşitleri de dondurulabilir, ancak dokuları da daha grenli hale gelecektir.
Açılmamış krem peynir, dondurucuda orijinal ambalajında saklanabilir, bu da dondurucu yanıklarına karşı koruma sağlamaya ve raf ömrünü en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olabilir. u arada, açılmış krem peynir, dondurmadan önce hava geçirmez bir kapta saklanmalıdır, bu da neme maruz kalmasını azaltarak kalitesinin korunmasına yardımcı olabilir. Krem peynirinizi dondurucuya koymadan önce saklama tarihini mutlaka etiketleyin ve dondurduktan sonra 2 ay içinde kullanın. Krem peynirinizi kullanmaya hazır olduğunuzda, buzunu çözmek için bir gece buzdolabına koyun.
Dondurucu krem peynir dokuyu biraz değiştirebilse de, onu en sevdiğiniz tariflerde kullanmanın birçok yolu vardır. Özellikle donmuş krem peynir, çorbalar, soslar, soslar ve güveçler gibi yemeklerde çok işe yarar. Ayrıca kurabiyeler, kekler, kekler ve kekler gibi unlu mamullere zengin, kremsi bir lezzet katmaya yardımcı olabilir. Sürmek olarak kullanmak istiyorsanız, krem peyniri 10-15 saniye mikrodalgada tutup karıştırarak pürüzsüz dokusunu geri kazanmanıza yardımcı olabilir. Alternatif olarak, krem peyniri orijinal kıvamına geri döndürmek için bir mikser veya çırpma teli kullanmayı deneyebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;