Kıymalı Çorba Tarifleri: Hem Doyurucu, Hem Pratik 10 Nefis Çorba
Kıyma, yemeklerin içinde sıklıkla kullanılan bir malzemedir. Peki, kıyma ile hangi çorbalar yapılabilir? İşte, kış aylarında içinizi ısıtacak doyurucu ve pratik 10 kıymalı çorba tarifi:

Başlangıç menülerini süsleyen çorbalar, sebze, yoğurt ve et bazlı olarak birbirinden ayrılır. Et bazlı çorbaların yapımında ise özellikle kıyma kullanılır. Yemeklere lezzet katan kıyma, isteğe göre kavrulup veya köfte şekline getirilip çorbaların içerisine eklenebilir. İşte, tüm kış boyunca durmadan yapmak isteyeceğiniz kıymalı çorba tarifleri:

  1. Kıymalı Tarhana Çorbası

Kıyma, tarhana ve sıcak su ile hazırlanan bu çorba, klasik tarhanayı zenginleştirmek isteyenlerin favori tariflerinden biridir. Ortalama 25-30 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

  1. Kıymalı Mantarlı Çorba

Kıyma, kültür mantarı ve sarımsak ile hazırlanan bu çorba, baharatlarla zenginleştirilir. Hem kıvamı, hem de lezzetiyle mutlaka denemeniz gereken tariflerden biridir. Taze kekik ile birlikte servis edebilirsiniz.

  1. Ekşili ve Kıymalı Çorba

Et suyu, kıyma, un ve yumurta ile hazırlanan bu çorba, ekşili yapısıyla hastalıklara karşı korunmak için tercih edilir. Kuru reyhan ve toz biber ekleyerek servis edebilirsiniz.

  1. Lebeniye Çorbası

Kıymayı, bir bütün olarak kullanmak istemiyorsanız, küçük küçük köfteler hazırlayıp nohut, pirinç ve yoğurtla zenginleştirerek lebeniye çorba yapımında kullanabilirsiniz.

  1. Köfteli ve Sebzeli Çorba

Kıyma, ince bulgur, havuç, patates, domates püresi ve biber ile hazırlanan bu çorba, hem köfte, hem de mevsim sebzeleri ile zenginleştirilir. Kalabalık menülerde sunabilirsiniz.

  1. Yarma Çorbası

Yarma, yoğurt ve köfte ile hazırlanan bu çorba, Tokat, Karaman, Osmaniye gibi şehirlerimizde sıklıkla tüketilir. Tereyağlı naneli sos eşliğinde servis edilir.

  1. Hamurlu Çorba

Nohut, kıyma ve hamur ile hazırlanan bu çorba, en doyurucu tariflerden biridir. Ana yemeğiniz sebze ağırlıklı olacaksa, öncesinde hamurlu çorbayı servis edebilirsiniz. 

  1. Erzincan Çorbası

Erzincan mutfağıyla özdeşleşen bu çorbanın yapımında kıyma, taze fasulye, maydanoz, dereotu ve erişte kullanılır. Doğu Anadolu'da çok sevilen bu çorba, ortalama 45 dakika içinde hazırlanır.

  1. Wonton Çorbası

Çin mutfağıyla özdeşleşen wonton çorbasının yapımında da kıyma kullanılır. İnce ince açılan hamurlar kıyma ile doldurulur. Soya sosu, zencefil ve susam yağı ile zenginleştirilir.

  1. Sakala Çarpan Çorbası

Afyon yöresi ile özdeşleşen sakala çarpan çorbası, aslında Anadolu'nun birçok yerinde farklı versiyonları ile hazırlanır. Yapımında erişte, yeşil mercimek ve kıyma kullanılır. 

Şunlara da göz atın;

  1. Değişik çorba tarifleri
  2. Diyet çorba tarifleri
  3. Soğuk çorba tarifleri
  4. Terbiyeli çorba tarifleri
  5. Doyurucu çorba tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Pastaları: Yeni Yıla Özel 32 Yılbaşı Pastası Tarifi
Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Karton Bardaktan Kahve İçmek Neden Tehlikeli?
Glaze Tekniği Nedir, Glaze Nasıl Yapılır?
2024'te YouTube Kanalımızda En Sevilen 10 Video