Başlangıç menülerini süsleyen çorbalar, sebze, yoğurt ve et bazlı olarak birbirinden ayrılır. Et bazlı çorbaların yapımında ise özellikle kıyma kullanılır. Yemeklere lezzet katan kıyma, isteğe göre kavrulup veya köfte şekline getirilip çorbaların içerisine eklenebilir. İşte, tüm kış boyunca durmadan yapmak isteyeceğiniz kıymalı çorba tarifleri:
Kıyma, tarhana ve sıcak su ile hazırlanan bu çorba, klasik tarhanayı zenginleştirmek isteyenlerin favori tariflerinden biridir. Ortalama 25-30 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Kıyma, kültür mantarı ve sarımsak ile hazırlanan bu çorba, baharatlarla zenginleştirilir. Hem kıvamı, hem de lezzetiyle mutlaka denemeniz gereken tariflerden biridir. Taze kekik ile birlikte servis edebilirsiniz.
Et suyu, kıyma, un ve yumurta ile hazırlanan bu çorba, ekşili yapısıyla hastalıklara karşı korunmak için tercih edilir. Kuru reyhan ve toz biber ekleyerek servis edebilirsiniz.
Kıymayı, bir bütün olarak kullanmak istemiyorsanız, küçük küçük köfteler hazırlayıp nohut, pirinç ve yoğurtla zenginleştirerek lebeniye çorba yapımında kullanabilirsiniz.
Kıyma, ince bulgur, havuç, patates, domates püresi ve biber ile hazırlanan bu çorba, hem köfte, hem de mevsim sebzeleri ile zenginleştirilir. Kalabalık menülerde sunabilirsiniz.
Yarma, yoğurt ve köfte ile hazırlanan bu çorba, Tokat, Karaman, Osmaniye gibi şehirlerimizde sıklıkla tüketilir. Tereyağlı naneli sos eşliğinde servis edilir.
Nohut, kıyma ve hamur ile hazırlanan bu çorba, en doyurucu tariflerden biridir. Ana yemeğiniz sebze ağırlıklı olacaksa, öncesinde hamurlu çorbayı servis edebilirsiniz.
Erzincan mutfağıyla özdeşleşen bu çorbanın yapımında kıyma, taze fasulye, maydanoz, dereotu ve erişte kullanılır. Doğu Anadolu'da çok sevilen bu çorba, ortalama 45 dakika içinde hazırlanır.
Çin mutfağıyla özdeşleşen wonton çorbasının yapımında da kıyma kullanılır. İnce ince açılan hamurlar kıyma ile doldurulur. Soya sosu, zencefil ve susam yağı ile zenginleştirilir.
Afyon yöresi ile özdeşleşen sakala çarpan çorbası, aslında Anadolu'nun birçok yerinde farklı versiyonları ile hazırlanır. Yapımında erişte, yeşil mercimek ve kıyma kullanılır.
Şunlara da göz atın;