Kivi Nasıl Seçilir?
Sonbahar kış döneminin sevilen meyvelerinden kivi nasıl seçilir sizler için anlattık. İşte, kivi nasıl seçilir:

Ferahlatıcı, narenciye tadıyla kivi, besinlerle dolu lezzetli bir meyvedir. Kivi, salatalara harika bir ektir ve etkili bir et yumuşatıcı görevi görür. Bazı insanlar hemen yemek istedikleri için olgun kivileri tercih ederken, bazıları da evde olgunlaştırıp daha sonra yemek için olgunlaşmamış kivileri tercih edebilir. İster olgun ve yemeye hazır kivi ister olgunlaşmamış kivi isteyin, meyvenin sunabileceği faydalardan tam olarak yararlanmak için onları nasıl doğru şekilde seçeceğinizi öğrenin. Sonbahar kış döneminin sevilen meyvelerinden kivi nasıl seçilir sizler için anlattık. İşte, kivi nasıl seçilir:

Olgun ve Yemeye Hazır Kivi Toplama

  1. Dış cildi inceleyin. Dış derinin rengini ve dokusunu inceleyin. Olgun bir kivinin kabuğu kahverengi ve tüylüdür. Ayrıca morluk, koyu leke, küf veya kırışık olup olmadığını kontrol edin. Kivi ezilmiş, buruşmuş veya küflenmişse, kivi yenmek için iyi değildir ve muhtemelen fazla olgunlaşmıştır.
  2. Kiviye hafif baskı uygulayın. Kiviyi başparmağınız ve dört parmağınız arasında tutun. Baş parmağınızla hafif baskı uygulayın. Kivi hafifçe verirse, o zaman tamamen olgunlaşmıştır; yumuşak olmalı ama çok yumuşak olmamalıdır. Öte yandan, baskı uyguladığınızda kivi çok fazla verirse, muhtemelen lapa gibi ve fazla olgunlaşmıştır.
  3. Kiviyi koklayın. Ayrıca kiviyi hazır olmak için koklayın. Kivi güzel kokulu, narenciye kokusu yayarsa, o zaman tamamen olgunlaşmış ve yemeye hazırdır. Bununla birlikte, kivi keskin, tatlı bir koku veriyorsa, büyük olasılıkla olgunlaşmış demektir.

Olgunlaşmamış Kivi Toplama

  1. Dış cildi inceleyin. Olgunlaşmamış bir kivinin kabuğu daha yeşil bir tona sahiptir ve olgun kivi kadar tüylü olmayabilir. Çürükleri ve koyu lekeleri de kontrol edin. Düzensiz bir şekilde olgunlaşan hasarlı meyveler istemezsiniz.
  2. Tutun ve kiviye baskı uygulayın. Kiviyi başparmağınız ve dört parmağınız arasında tutun. Baş parmağınızla baskı uygulayın. Kivi sertse ve baskıya boyun eğmiyorsa olgunlaşmamış demektir. Daha sonra kivilerinizi evde olgunlaştırabilirsiniz.
  3. Kivilerinizi evde olgunlaştırın. Kivilerinizi muz gibi başka bir meyveyle birlikte kese kağıdına koyarak evde olgunlaştırın. Kivilerin olgunlaşması için oda sıcaklığında olması da gerekiyor. Kivilerin olgun olup olmadığını kontrol etmeden önce üç ila beş gün bekleyin.

Şunlara da göz atın;

  1. Kivinin bozulduğu nasıl anlaşılır?
  2. Kivi çayı nasıl yapılır?
  3. Kivi nasıl yetiştirilir?
  4. Kivi hangi mevsimde yetişir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Tavuklu Salata Tarifleri: 10 Değişik Tavuklu Salata Tarifi
Kadıköy Burger Restoranları: Kadıköy’de mutlaka görmeniz gereken 13 hamburgerci
Mahlepli Tarifler: Mahleple Yapılan 10 Farklı Tarif
Karadeniz Mutfağından 14 Sevilen Yemek
Gözleme Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif: Gözlemenin Yanına Ne Gider?
Denizli Kahvaltı Mekanları: Denizli'de Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı