Kişniş Yerine Ne Kullanılır: Kişniş Yerine Kullanılan 6 Besin
Evde kişniş kalmadığında yerine ne kullanacağınızı merak ediyorsanız, sizi böyle alalım. İşte, kişnişin yerine kullanabileceğiniz 6 farklı malzeme:

Kişniş, maydanozgiller familyasından otsu bir bitkidir. Baharat olarak yaygın olarak kullanılan bu bitkinin anavatanı Akdeniz ülkeleridir. Kuzey Afrika ve Güneybatı Asya'da yetiştirilir. Kişnişin yaprakları ve tohumları, mutfaklarda yaygın olarak kullanılır. Eşsiz bir tada sahip olan bu bitki, başka bitki ve baharatlarla değiştirilebilir. Meksika mutfağında yaygın olarak kullanılan kişniş, garam masala ve köri gibi baharat karışımlarında da yer alır.

Kişniş Yerine Ne Kullanılır?

  1. Kimyon

Kimyon, bitkinin kurutulmuş ve öğütülmüş tohumlarından elde edilen bir baharattır. Et yemekleri, çorba ve güveçlerde kullanılan kimyon, kişnişin tadını andıran bir yapıya sahiptir. Bu yüzden ikame olarak kullanılabilir.

  1. Garam Masala

Çeşitli baharatların karışımından elde edilen garam masala, özellikle Hint mutfağının vazgeçilmezidir. Yapımında zerdeçal, karabiber, tarçın, defne yaprağı, karanfil ve kişniş kullanılır. Kişniş, garam masalanın bileşenlerinden biri olduğu için, bu baharat karışımı kişniş yerine kullanılabilir.

  1. Köri

Köri tozu da, baharat karışımı içerir. Kişniş, zencefil, zerdeçal, kırmızı biber ve çemen, köri yapımında kullanılır. Yemeklere hem tuzlu, hem de tatlı bir tat katan köri, sos ve sebze yemeklerinde kişniş yerine kullanılabilir.

  1. Maydanoz

Taze kişniş yaprağı yerine, aynı aileden gelen maydanozları kullanabilirsiniz. Maydanoz, kişniş yaprağına göre biraz daha acı olsa da, yemeklere lezzet katar. Maydanoza limon suyu eklemek, kişniş yapraklarına benzer tat yakalamanızı sağlayabilir.

  1. Fesleğen

Fesleğen, kişniş yaprağı yerine kullanılan ikamelerden biridir. Eğer garnitür olarak kullanılacaksa, fesleğeni ince ince kıymak, daha parlak ve taze bir görünüm kazandıracaktır.

  1. Bitki Karışımları

Kişniş yaprağıyla benzer tadı yakalamak için, farklı bitkilerin karışımlarından yararlanabilirsiniz. Tarhun, kekik, dereotu ve maydanozu ölçülü bir şekilde karıştırarak yemeğinizi lezzetlendirebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Maydanoz yerine ne kullanılır?
  2. Maya yerine ne kullanılır?
  3. Bulgur yerine ne kullanılır?
  4. Nişasta yerine ne kullanılır?
  5. Kabartma tozu yerine ne kullanılır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?
Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var
21 Kasım 2024 Masterchef: İkinci Eleme Adayı Belli Oldu!
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?