Kısa ve Uzun Süreli Pişi Saklama Yöntemleri
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Pişiyi tazeliğini koruyarak saklamak için doğru yöntemleri kullanmak önemlidir. Kısa süreli saklama için hava almayan bir kapta oda sıcaklığında veya buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. ��şte pişi saklama yöntemleri!

Daha uzun süre saklamak isterseniz, tamamen soğumuş pişileri yağlı kağıda sararak derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Yeniden tüketmeden önce fırında veya tavada ısıtarak ilk günkü gibi lezzetli hale getirebilirsiniz. Peki; pişi nasıl saklanır? İşte o yöntemler!

Kısa Süreli Saklama (1-2 Gün)

Eğer pişiyi birkaç gün içinde tüketecekseniz:

Oda sıcaklığında saklamak için hava almayan bir kap veya saklama kabı kullanın. Daha uzun süre tazeliğini koruması için buzdolabına koyabilirsiniz. Ancak buzdolabında sertleşebilir, tekrar ısıtarak yumuşatabilirsiniz.

Uzun Süreli Saklama (Dondurucuda)

Pişileri uzun süre saklamak istiyorsanız:

Tamamen soğuduktan sonra pişileri tek tek yağlı kağıda sarın ve hava almayan bir buzdolabı poşetine veya saklama kabına yerleştirin. Derin dondurucuda 2-3 ay muhafaza edebilirsiniz.

Pişiyi Tekrar Isıtma

Oda sıcaklığında çözdürüp tavada veya fırında birkaç dakika ısıtarak taze gibi tüketebilirsiniz. Mikrodalgada da ısıtabilirsiniz ama çıtırlığını kaybedebilir. Tazeliğini korumak için hava almayan kaplar kullanmaya özen gösterebilirsiniz.

Şunlara da göz atın:

  1. Puf Puf Kabaran Pişi Yapmanın 8 Püf Noktası
  2. Hamur Nasıl Daha Hızlı Mayalanır?
  3. Sert Hamur Nasıl Yumuşatılır?
  4. Hamur Mayalarken Herkesin Yaptığı 9 Önemli Hata
  5. Bazlama Yapmanın Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Burcunuza Göre Hangi Tatlısınız?
Yumurtalı Ekmek Yapmanın 10 Altın Kuralı
Siyah Pirinç Nedir?
Çok Yaşamanın Sırrı Olan 10 Sağlıklı ve Yapımı Basit Atıştırmalık Önerisi
Şekerpare Yapmanın 9 Püf Noktası
MasterChef Türkiye 2025 Yeni Sezon Yayın Tarihi: MasterChef Türkiye Ne Zaman Başlayacak?