Kırmızı lahana, potasyum ve C vitamini açısından yüksek, çıtır çıtır ve güçlü aromalı bir sebzedir. Çoğu insan lahanayı lahana salatası gibi soğuk yan yemeklerle ilişkilendirir, ancak kırmızı lahana da birçok sıcak garnitürde kullanılır. Kırmızı lahana haşlanarak lahana turşusu haline getirilebilir veya doğal tatlılığını ortaya çıkarmak için bir tavada sotelenebilir. Haşlanmış lahana, İrlanda veya Almanya gibi birçok ülke için geleneksel bir yemek olsa da, sebze çok yönlüdür ve diğer malzemelerle hafifçe kaynatılabilir. Kırmızı lahana pişirmeyle ilgili aşağıdaki adımlar, sofraya sağlıklı bir garnitür getirmenize yardımcı olacaktır. Kırmızı lahana genellikle salata olarak tüketilse de aslında pişirilerek yemek olarak da tüketilebilir. Peki kırmızı lahana nasıl pişirilir? Sizler için anlattık. İşte, kırmızı lahana nasıl pişirilir:
Kırmızı Lahana Nasıl Haşlanır?
- Lahanayı hazırlayın. Kırmızı lahana başını soğuk, akan su altında durulayın. Lahanayı bir kağıt havluyla kurulayın. Lahanayı bir bıçak kullanarak küçük dilimler halinde dilimleyin.
- Lahanayı pişirin. Büyük bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurun. Tuz ve lahanayı ilave edin. Lahanayı üstü açık olarak 1 saat çatalla delinip yumuşayana kadar haşlayın. Sıvının yarısını dökün ve tadına bakmak için tereyağı ve tuz ekleyin.
Kırmızı Lahana Nasıl Sotelenir?
- Lahanayı hazırlayın. Lahanayı soğuk, akan su altında durulayın. Lahananın dış yapraklarını koparıp altını bıçakla kesin. Lahananın yarısını ince dilimler halinde kesin.
- Lahanayı pişirin. Ocakta bir tavayı orta yüksek ateşte ısıtın. 2 yemek kaşığı ekleyin zeytinyağı, 1 küçük soğan ekleyin. Lahanayı ekleyin, karıştırın ve solana kadar 3 ila 5 dakika soteleyin. Tavaya 1/3 su bardağı (78,8 ml) elma sirkesi ekleyin. 2 yemek kaşığı şeker serpin. Lahananın üzerine dökün ve karıştırın. Karışıma baharatlarını ilave edin. Servis yapmadan önce 10 dakika daha pişirin.[
Yavaş Kaynayan Kırmızı Lahana Nasıl Yapılır?
- Lahanayı hazırlayın. Lahanayı soğuk, akan su altında durulayın. Lahanayı bir kağıt havluyla kurulayın. Lahanayı bıçak yardımıyla 6 dilime ayırın.
- Lahanayı pişirin. Bir tavaya 1,3 cm su ekleyin. Suyu kaynamaya getirin. Lahana dilimlerini ve 1/2 çay kaşığı tuz ekleyin. Isıyı bir kaynamaya düşürün, tavayı kapatın ve lahanayı 8 ila 10 dakika pişirin. Lahana dilimlerini çevirin ve 8 ila 10 dakika daha pişirmeye devam edin. Suyu dökün ve lahanayı geri koyun, tüm nemin buharlaşmasına izin verin. 3 ila 4 yemek kaşığı tereyağı ekleyin. Baharatladıktan sonra servis edebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;
- Kırmızı lahana nasıl yenir?
- Brüksel lahanası nasıl pişirilir?
- Lahana nasıl haşlanır?
- Lahana sarması nasıl pişirilr?
- Lahanalı tarifler