Kiraz ve Vişne Nasıl Saklanır, Dondurulur?
Bütün mevsimlerde rahatlıkla vişne ve kiraz yemek için sizlere vişne ve kiraz nasıl saklanır anlattık. İşte, vişne ve kiraz nasıl saklanır, nasıl dondurulur:

 Her mevsim kiraz ve vişne yemek isterseniz düzgün bir şekilde muhafaza etmeniz gerekir. Tek başına veya bir tatlılarda oldukça lezzetli olan bu meyveleri fazla aldıysanız ya da saklamak istiyorsanız ne yapacağınızı bilmiyor olabilirsiniz. Sizler için kiraz ve vişnenin saklama yöntemlerini anlattık. İşte kiraz ve vişne nasıl saklanır:



Kiraz ve Vişne Nasıl Saklanır?


  1. Kirazları soğuk suyla durulayın. Meyveyi bir kevgir içine koyun ve akan suyun altına koyun. Meyveyi başka bir kaba koymadan önce fazla suyunun akmasını bekleyin.
  2. Meyveleri bir kağıt havluyla kurulayın. Durulama işleminden kalan fazla suyu almak için kuru bir kağıt havlu kullanın. 
  3. Zamanınız varsa, kirazları bir kağıt havlu üzerinde kurumaya bırakabilirsiniz.
  4. Her kirazın çekirdeklerini çıkarın. Kirazların çekirdeklerini bıçakla çıkarın. Aleti meyvenin sap tarafına yerleştirin ve giderken çukurları bir kenara bırakın. Bıçak kullanmayı tercih etmiyorsanız, meyvenin ortasına bir pipet ile deneyebilirsiniz. 



Dondurulmuş Meyveler Torbada Nasıl Saklanır?


  1. Bir fırın tepsisinin içerisine yağlı kağıt yerleştirin.
  2. Her kirazın veya vişnenin saplarını çıkarın. Her meyvenin üst kısmındaki sapı sıkıştırın ve döndürün. Bunu hızlı ve akıcı bir hareketle yapın, böylece gövdeleri hızlı ve dikkatli bir şekilde çıkarabilirsiniz. Daha sonra bu kirazlarla yemek yiyeceğiniz veya pişireceğiniz için, dondurmadan önce saplarını çıkarmak istersiniz.
  3. Tepsiye dizin. Kirazları tepsinin tamamı dolana kadar yan yana dizin. Kirazları üst üste koymamaya çalışın. Fazladan meyveniz varsa, ilk kiraz tabakasının üzerine ikinci bir yağlı kağıt yerleştirmeyi ve ardından üstüne daha fazla meyve koymayı deneyin.
  4. Meyveyi gece boyunca dondurun. Fırın tepsisini, dondurucunuzun boş bir rafına veya köşesine, meyvelerin ezilemeyeceği bir yere koyun. 
  5. Kirazları poşetleyin ve 6 ay boyunca dondurun.



Kiraz ve Vişneyi Meyve Suyu ya da Şurup Olarak Nasıl Saklanır?


  1. 1350 gr kirazın saplarını çıkarın. Saklamaya hazır hale getirmek için her kirazın saplarını koparın. 
  2. Şurubu yapmak için 4 bardak (950 mL) suya biraz şeker karıştırın. Orta boy bir tencereyi yüksek ateşe koyun ve bol miktarda su dökün. Vişne yapmaya çalışıyorsanız 2½ su bardağı (500 gr) beyaz şekeri suya karıştırın. Kirazları daha tatlı yapmak istiyorsanız tencereye 1¼ su bardağı (250 gr) şeker ekleyin. Şeker eriyene ve karışım koyu bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
  3. Kirazları dondurucuda güvenli bir kavanoza veya torbaya koyun. Yıkanmış ve çekirdekleri çıkarılmış vişnelerinizi bir saklama torbasına veya cam kavanoza, üst kısmında şurup için en az 2,5 cm boşluk kalacak şekilde dökün. Aksi takdirde şerbetin tüm kirazları kaplaması için yeterli alan kalmayabilir.
  4. Soğuyan şerbeti tüm kirazların üzerini kaplayacak şekilde poşete dökün. Kirazlara eklemeden önce şerbetin soğumasını bekleyin. Torbayı veya kavanozu açtıktan sonra, şurubu kabın içine dökün.
  5. Kapağını kapatın ve bu şekilde 12 aya kadar saklayabilirsiniz. 



Kiraz ve Vişne Şekerle Birlikte Nasıl Paketlenir?


  1. Kiraz veya vişneyi büyük bir kaseye koyun. Yıkanmış meyvelerinizi alın ve ilave malzemeleri daha kolay dökebilmeniz için bir kaba koyun. 
  2. Tatlı ve ekşi meyveler için süreç biraz farklı olduğundan, kullanacağınız şeker miktarı değişebilir. 
  3. Şeker ve meyveyi bir arada karıştırın.
  4. Bu şekilde porsiyonlara ayırarak paketleyin. Dondurucuda saklayabilirsiniz. 


Şunlara da göz atın;

  1. Karpuz nasıl saklanır?
  2. Şeftali nasıl saklanır?
  3. Ananas nasıl saklanır?
  4. Fesleğen nasıl saklanır?



Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Lezzetin Ötesinde: Sakatat Çeşitleri ve Sofralardaki Yeri
Taş Gibi Sert Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları
Tam Tahılların Gücü: Esmer Ekmeği Tercih Etmek İçin 10 İyi Neden
Sahte Pirinç Nasıl Anlaşılır?
Balıksız da Mümkün! Omega-3 ve Protein İçeren 9 Alternatif
Sağlığın Geleneksel Hali: Pestilin Faydaları ve Tarihi