Kekreyemişin Faydaları Nelerdir, Kekreyemiş Nasıl Tüketilir?
Kekreyemiş nedir, nasıl tüketilir? Kekreyemiş meyvesinin faydaları nelerdir, ne işe yarar? Kekreyemiş tozu ve kekreyemiş çayı nasıl kullanılır? İşte, karaciğeri temizleyen kekreyemiş meyvesinin faydaları ve kullanımı:

Fundagiller familyasına ait bir bitki olan kekreyemiş, Kuzey, Orta, Doğu Avrupa, Almanya, Avusturya ve İskandinavya ülkelerinde sevilen bir meyvedir. Hem rengi, hem de lezzetiyle dikkatleri üzerine çeken kekreyemiş, aslında bir yaban mersini çeşididir. Özellikle zayıflamak için kullanılan kekreyemiş meyvesi, toz ve çay olarak da kullanılabilir. Peki, kekreyemişin faydaları nelerdir? İşte, karaciğeri temizleyen, zayıflamaya yardımcı olan kekreyemişin faydaları ve kullanımı:


Kekreyemiş Meyvesinin Faydaları Nelerdir?

  1. A, B, C vitamini, potasyum, kalsiyum ve magnezyum mineralleri bakımından zengindir.
  2. Kan basıncını dengeler. Yüksek kan basıncını ise düşürür.
  3. Tansiyonun dengede kalmasına yardımcı olur.
  4. Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini düşürür.
  5. Güçlü antioksidan özelliklere sahiptir. Bu sayede bağışıklığı güçlendirir.
  6. Vücudu enfeksiyonlara karşı korur.
  7. Karaciğerin sağlıklı çalışmasına destek olur.
  8. İdrar söktürücü bir etkisi vardır. Bu sayede böbrek sağlığını korur, böbrek taşı oluşumu riskini azaltır.
  9. Metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakma sürecine destek olur. Bu sayede zayıflamak için de kullanılan bir meyvedir.


Kekreyemiş Nasıl Kullanılır?

Kekreyemişe çok benzeyen zehirli bitkiler de vardır. Bu yüzden kekreyemişi güvenilir yerlerden temin etmek oldukça önemlidir. Kekreyemişi yalnızca meyve olarak değil, kekreyemiş sirkesi, kekreyemiş tozu ve kekreyemiş reçeli olarak da temin edebilirsiniz.

  1. Kekreyemiş tozu en yaygın kullanımlardan biridir. 1 tatlı kaşığı kekreyemiş tozunu bir bardak su veya bir bardak süte karıştırarak tüketebilirsiniz. Ayrıca bir kase yoğurdun içerisine 1 tatlı kaşığı kekreyemiş tozu karıştırarak tüketmek de en bilindik yöntemlerdendir.
  2. Kekreyemişi tüketme yollarından biri de çay yapımında kullanmaktır. Güvendiğiniz aktarlardan öğütülmüş veya kurutulmuş kekreyemiş alarak çay hazırlayabilirsiniz. Emin olmak için aktara çay yapımında kullanacağınızı söyleyebilirsiniz.




Kekreyemiş Çayı Nasıl Yapılır?

2 fincan suyu çaydanlığa koyun ve kaynatın. Su kaynamaya başladığında içerisine 1 tatlı kaşığı kurutulmuş kekreyemiş ekleyin. Ocağın altını kapatarak 5-10 dakika demlemeye bırakın. Demlenen çayı süzdükten sonra içebilirsiniz.


Kekreyemiş Zayıflatıyor Mu?

Kekreyemiş meyvesinin en önemli özelliği vücuttaki yağları çok hızlı yakmasıdır. Bu meyve ölçülü bir şekilde tüketildiğinde metabolizma hızını 5 kat arttırır. Bu sayede kilo verme sürecine destek olur.




Kekreyemiş Ne Kadar Tüketilmeli?

Sağlık problemi olmayan yetişkinlerin kekreyemişi günde 2 defa kullanması önerilir. İdeal kullanım için kahvaltı ve akşam yemeğinden önce aç karna tüketilmesi gerekir. Ancak her besinde olduğu gibi kekreyemişin aşırı tüketilmesi de ciddi sonuçlar doğurabilir. Bu yüzden ölçülü miktarda tüketilmeli, 1 aylık kullanımdan sonra ara verilmelidir.


Kekreyemişin Zararları/Yan Etkileri Nelerdir?

  1. Yaban mersini, böğürtlen gibi berry ailesindeki meyvelere alerjiniz varsa, kekreyemişi kesinlikte tüketmeyiniz.
  2. Düzenli olarak kullanmanız gereken ilaçlar varsa, kekreyemişi tüketmeden önce doktorunuza danışınız.
  3. Böbreklerinizle ilgili bir sorun varsa, kekreyemişi doktorunuza danıştıktan sonra kullanabilirsiniz.
  4. Kekreyemişin günde 1 tatlı kaşığından fazla tüketilmesi önerilmemektedir. Aşırı tüketilmesi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
  5. Hamilelerin kekreyemiş tüketmesi önerilmemektedir.


Önemli Not: Kekreyemiş, çok güçlü bir antioksidan içerir. Bu nedenle ciddi kronik rahatsızlığı olan kişilerin, düzenli ilaç kullananların, alerjik bünyeye sahip olan kişilerin, böbrek hastalarının, hamilelerin ve emziren annelerin kekreyemiş (meyve, çay ve toz) tüketmeden önce mutlaka doktora danışması gerekir. Doktorun onay vermediği hiçbir besin tüketilmemelidir.

Önemli Not: Doğada kekreyemişe benzeyen zehirli bitkiler bulunmaktadır. Bu nedenle konunun uzmanı değilseniz, doğadan kekreyemiş bitkisi toplamaya çalışmamalısınız. Eğer almayı düşünüyorsanız, sertifikalı ve güvenilir kekreyemiş ürünlerini tercih edebilirsiniz. Sağlığınızı riske atmayın, en ufak bir şüpheniz bile olursa kekreyemiş tüketmeyin.


Şunlara da göz atın;

  1. Goji berry faydaları nelerdir?
  2. Karadut özü nasıl tüketilir?
  3. Kuru üzümün faydaları nelerdir?
  4. Karanfil çayı nasıl yapılır?
  5. Keten tohumu nasıl yenir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!