Kek Nasıl Dondurulur?
Kek ve pasta özel günlerin, kutlamaların ve doğum günlerinin vazgeçilmez ikramıdır. Peki daha sonra tüketmek için nasıl dondurulur? Sizlere sade ve süslenmiş kek nasıl dondurulur anlattık. İşte, kek nasıl dondurulur:
Kek oldukça lezzetli ve sevilen bir pastane ürünüdür. Doğum günleri, düğünler, özel günler, kutlamalar gibi birçok yerde kullanılırlar. Pasta, kek gibi ürünler önemli anları anmak için oradadır, ancak sevgi ve taziyeleri de ifade edebilir.
Pastada kullanılan ya da sade olarak tüketilen kekin temel malzemeleri aşağı yukarı aynıdır. Un, yumurta, şeker ve bazen sütten oluşan bu karışım sonucunda mükemmel lezzetli kekler elde edilir. Bu kekleri pastalarınızda ya da sade olarak tüketebilirsiniz. Süt ve sür ürünleri bulunduğu için hızlı bozulmasın diye keklerinizi dondurucu da saklamak isteyebilirsiniz ya da özel bir gününüzden artan ya da özel bir gününüzden anı kalmasını istediğiniz pasta ya da kekleri dondurabilirsiniz. Sizler için kek ya da pastanızı en iyi şekilde dondurmanın yollarını anlattık. İşte, kek ya da pasta dondurma yöntemleri:


Kek Nasıl Dondurulur?

İlk olarak yapmanız gereken en önemli şey kekinizin iyice soğumasını beklemek. Hafif ılık kalsa dahi kekin içerisi streç filme sardığınız zaman yumuşayacaktır. Bu sebeple kekin iyice soğumasını beklemeniz gerekiyor. Bunu beklerken kekinizi bir tel üzerinde soğutmayı deneyebilirsiniz. Pasta için kek pişirdiyseniz ve katmanları varsa eğer keklerinizi ayrı ayrı saklamanız gerekir. Kekiniz tamamen soğuduktan sonra streç filme ya da alüminyum folyoya sararak dondurucuya atabilirsiniz. Ancak kekiniz süslenmiş ve kremalı bir kekse farklı adımlar atmanız gerekiyor. İşte bu adımlar;
  1. Süslenmemiş, Kremasız Kek;
Streç film ya da alüminyum folyo ile oda sıcaklığındaki keklerinizi iyice sarın. Ardından b,r kalemle üzerine kekin içeriğini ve tarihini atın. Bu şekilde hazırladığınız kek ya da kekleri dondurucuya yerleştirin. 

  1. Süslenmiş Kek ya da Pasta;
Süslenmiş bir kek ya da pasta saklayacaksanız ilk adımda bahsettiğimiz gibi direk streç filme sararsanız dağılır. Dağılmasını istemiyorsanız ilk olarak pastayı düz bir halde dondurucuda 1-2 saat bekletin. Bu şekilde krema sabitlenecektir. Ardından streç filme ya da alüminyum folyoya sardığınız pasta ya da keklerinizi dondurucuya koyabilirsiniz. Aynı şekilde karışmaması adına üzerine içindeki malzemeleri ve tarihini atabilirsiniz. 


Kek Dondurucuda Ne Kadar Dayanır?

Kek dondurucuda üç aya kadar dayanır. Ancak evrensel dondurma yasası burada da geçerlidir: ne kadar uzun süre dondurursanız o kadar donuklaşır. Bu sebeple kısa sürede tüketmeniz en doğrusu olacaktır. 

Kek Nasıl Çözdürülür?

Süslenmiş ya da sade kekinizi buzluktan çıkartın. Servis etmek istediğiniz günün bir gün öncesinden çıkartmanız gerekir. Keki dondurucudan normal buzdolabı kısmına alarak orada çözdürün. Mümkün olan ilk anda kek dışına sardığınız streç filmi çıkartın. Çünkü erime esnasında ortaya çıkan su kekin yapısını bozabilir. Kekin büyüklüğüne göre ortalama 8 saat içerisinde kek çözülür. Ardından kullanabilir ve servis edebilirsiniz. 

Şunlara da göz atın;
  1. Pankek, krep, waffle nasıl saklanır?
  2. Kekin içi neden hamur kalır?
  3. Kolay kek tarifleri
  4. Kabarık kek yapmanın püf noktaları

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı