Kefirli Tarifler: Kefirle Yapılan 8 Nefis Tarif
Kefir nedir? Kefir hangi tariflerde kullanılır? Kefir ile ne yemek yapılır? İşte, kefir kullanarak yapabileceğiniz birbirinden lezzetli 8 farklı kefirli tarif:

Kefir, kefir taneleri ve çiğ süt ile yapılan, ayran ve ince yoğurda benzeyen fermente bir süt içeceğidir. Kuzey Kafkasya'dan dünyaya yayılan bu içecek, inek, keçi veya koyun sütünden elde edilebilir. Beyazımtırak bir renge sahip olan kefirin içinde, fındık büyüklüğünde taneler mevcuttur. İçinde kullanılan mayalar canlıdır ve uygun şartlar sağlanırsa çoğalırlar. Özellikle sindirim sorunlarında tavsiye edilen bu içecek, günümüzde hazır paketler halinde satışa sunulur. Ancak hala evlerde yapılan versiyonu da mevcuttur. 

Kefirle Yapılan 8 Nefis Tarif

  1. Ev Yapımı Kefir

Listemize ilk olarak evde kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz kefir tarifi ile başlıyoruz. Yalnızca iki malzemeden oluşan kefirin porsiyonu, yaklaşık 105 kaloridir.

  1. Kefir ile Tarhanadan Pankek

Tarhana, kefir ve bal ile hazırlanan bu pankek, farklı tatlar denemek isteyenler için idealdir. Yoğurtlu sos eşliğinde sunulur. İsteğe göre kahvaltı veya öğle yemeklerinde servis edilebilir.

  1. Kefirli Sütlaç

Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan sütlacı, bu kez kefir ile zenginleştirmeye ne dersiniz? Hazırladığınız kefirli sütlacı böğürtlen ve frambuaz eşliğinde servis edebilirsiniz.

  1. Kefirli Ekmek

Yalnızca 5 malzemeden oluşan kefirli ekmeğin yapımında hem buğday unu, hem de tam buğday kullanılır. Hamurun mayalanması için, mutlaka dinlendirilmesi gerekir.

  1. Hindistan cevizli ve Kefirli Kek

Hindistan cevizi ve kefir ile hazırlanan bu kek, yumuşacık kıvamıyla çay saatlerine çok yakışır. Özellikle misafir ağırlarken sunabileceğiniz tariflerden biridir.

  1. Kefirli Tavuk Parçaları

Tavuk göğsünün kefirli karışıma bulanıp galeta ununa batırıldıktan sonra kızartılmasıyla hazırlanan bu yemek, kalabalık sofralarda küçük porsiyonlar halinde sunulabilir.

  1. Kefirli Muzlu Smoothie

Kefir, muz, hurma ve bal ile hazırlanan smoothie, sindirim sorunlarını gidermek için tüketilebilir. İsteğe göre içerisine farklı meyveler de ilave edebilirsiniz.

  1. Kefirli Küme Ekmek

Fırından çıktığı gibi mis gibi kokusuyla tüm evi saracak kefirli küme ekmek, yumuşak bir kıvama sahiptir. Yemeklerin yanında sunulabilir. Üzerine bol miktarda susam serpiştirmeyi unutmayın.


Şunlara da göz atın;

  1. Kefir mayası nasıl saklanır?
  2. Kefirin bozulduğu nasıl anlaşılır?
  3. Kefir en fazla ne kadar tüketilmeli?
  4. Diyette kefir içilir mi?
  5. Kefirin faydaları nelerdir?

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Balıksız da Mümkün! Omega-3 ve Protein İçeren 9 Alternatif
Sağlığın Geleneksel Hali: Pestilin Faydaları ve Tarihi
Chia Tohumu Nasıl Saklanır: Bozulduğunu Gösteren 5 İşaret
Sıcak Günlerin Kurtarıcısı: Dünyanın En İkonik Dondurmaları
Pekmez Mi, Bal Mı: Hangisi Kilo Verdirir?
Peynir Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler