Keçiboynuzu Nasıl Yenir, Günde Kaç Adet Tüketilir?
Keçiboynuzu nasıl tüketilir? Günde kaç adet keçiboynuzu tüketilir? Keçiboynuzu nasıl kaynatılır? Keçiboynuzu kürü nasıl yapılır? İşte, mucizevi faydalarıyla keçiboynuzu tüketme yöntemleri:

Baklagiller familyasına ait bir bitki olan keçiboynuzu, Akdeniz ikliminin görüldüğü yerlerde yetişir. Akdeniz kıyıları, Libya, Kıbrıs ve Kaliforniya'da yetiştirilen bu bitki, sağlık açısından oldukça faydalıdır. Radyasyonun dışarı atılmasını sağlayan keçiboynuzu, aynı zamanda balgam söktürücüdür. Akciğer kanserine yakalanma riskini düşürür. Kemik gelişimini destekler, adet sancılarının hafiflemesine yardımcı olur. Tatlı krizlerinin bastırılmasında etkili rol oynar. Keçiboynuzu faydaları saymakla bitmese de, bu bitki farklı şekillerde tüketilebilir. En yaygın kullanımı pekmez yapımında kullanmaktır. Ancak çiğ veya kür olarak da tercih edilebilir. İşte, keçiboynuzu tüketme yöntemleri:


Keçiboynuzu Nasıl Yenir?

  1. Çiğ olarak tüketilir:


Keçiboynuzu çiğ olarak tüketilen bir besin olsa da, uzmanlar tarafından çiğ tüketilmesi çok tavsiye edilmez. Bunun yerine kaynatılarak kür yapımında kullanılabilir.


  1. Pekmez yapımında kullanılır:


Daha önce dediğimiz gibi keçiboynuzu en çok pekmez yapımında kullanılır. Bağışıklık sistemini güçlendiren, kansızlığı gideren, cinsel gücü arttıran keçiboynuzu pekmezi, balgam ve öksürüğe iyi gelir. Ev yapımı keçiboynuzu pekmezi tarifinden tamamen doğal bir pekmez hazırlayabilir, keçiboynuzunun faydalarından yararlanabilirsiniz.


  1. Toz olarak kullanılır:


Keçiboynuzu tozu, aktarlarda ve bazı marketlerde satılmaktadır. Genellikle kek, kurabiye gibi hamur işi tariflerde kullanılan keçiboynuzu tozu, eski zamanlarda ekmek yapımında kullanılmıştır. Daha sonra beyaz şeker tüketilmeye başlanmış, keçiboynuzu tozu ise unutulmuştur. Ancak tariflerde beyaz şeker kullanmak istemeyenler, keçiboynuzu tozunu tercih edebilir.


  1. Kür yapımında kullanılır:


Keçiboynuzu, kür yapımında da kullanılan bir malzemedir. Kan şekerini dengelemek için, bir bardak sıcak keçi sütüne 2 tatlı kaşığı keçiboynuzu tozu ekleyin. Hazırladığınız karışımı kahvaltıda veya akşam yatmadan 1 saat önce içebilirsiniz. Öksürük için kür hazırlamak istiyorsanız, 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezine birkaç damla limon suyu ilave edin ve her sabah aç karna tüketin. Kahvaltıya geçmeden önce en az 5 dakika bekleyin. Bu kürü 2-3 hafta boyunca uygulayabilir daha sonra ara verebilirsiniz.


Keçiboynuzu Nasıl Kaynatılır?

Yarım litre suyu ocakta kaynatın. Bu esnada keçiboynuzunu küçük parçalar halinde ayırın. Ayırdığınız parçaları kaynar suya ekleyin. Ağzını kapatarak 3-4 dakika kısık ateşte pişirin. Kaynama işleminin ardından ocaktan alın ve ağzı kapalı bir şekilde 20 dakika bekletin. Daha sonra karışımın suyunu süzün. Süzdüğünüz suyu 2 ay boyunca her gün 1 bardak içebilirsiniz. Daha sonra mutlaka ara verin.


Günde Kaç Adet Keçiboynuzu Yenmeli?

Keçiboynuzunu günde 2-3 adet tüketebilirsiniz. Ancak daha önce söylediğimiz gibi çiğ tüketilmesi çok tavsiye edilmiyor. Bu nedenle pekmez veya kür olarak kullanmak, sağlık için daha faydalı olacaktır.


Keçiboynuzu Pekmezi Ne Zaman Yenmeli?

Keçiboynuzu pekmezi, günde 1 tatlı kaşığı gece yatmadan 1 saat önce tüketilmelidir. Bu sayede bronşları açarak öksürük ve balgama karşı etkili sonuç verir.


1 Adet Keçiboynuzu Kaç Kalori?

Ortalama 6 gramlık bir adet keçiboynuzu, yaklaşık 14 kalori değerindedir.


Şunlara da göz atın;

  1. Bıldırcın yumurtası nasıl yenir?
  2. Cennet hurması nasıl yenir?
  3. Kudret narı nasıl yenir?
  4. Ejder meyvesi nasıl yenir?
  5. Kumkuat nasıl yenir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Salataları: Yeni Yıla Özel 40 Yılbaşı Salatası Tarifi
Yılbaşı Pilavları: Yılbaşı İçin 35 Nefis Pilav Tarifi
Yılbaşı Aperatifleri: Yılbaşı Sofralarına Özel 52 Pratik Aperatif Tarifi
Yılbaşı Kahveleri: Yeni Yıl Ruhunu Yansıtan 5 Nefis Kahve Tarifi
2024 Yılında Okurlarımızın Favorisi Olan 15 Tarif
24 Aralık 2024 Masterchef: 3. Ceketin Sahibi Belli Oldu