Kaz Ayağı Nedir, Nasıl Geçer?
Kaz ayağı nedir, neden olur? Kaz ayakları nasıl geçer? Kaz ayakları kaç yaşında çıkar? İşte, evde kolayca deneyebileceğiniz kaz ayakları için bakım önerileri:

Kaz ayağı kırışıklıkları, kasların devreye girdiği göz çevresindeki dikey çizgilerdir. Gözleri kısmak, gülmek gibi sıradan yüz hareketlerinden kaynaklanır. Yaş aldıkça, cildinizde değişiklikler meydana gelir. Yüzün bazı bölgeleri, özellikle hassas göz çevreleri, yaşlanma belirtilerine karşı daha duyarlıdır. Kaz ayakları ise, göz kenarlarına yayılan küçük ve ince çizgilerdir. Her mimikte oluşan kas kasılmaları nedeniyle, zaman içinde kas ayakları oluşmaya başlar. Dinamik kırışıklıklar kas kasılması esnasında, statik kırışıklıklar ile yüzün dinlenme aşamasında bile görünebilir. 

Kaz Ayakları Kaç Yaşında Çıkar?

Cildin yaş alma hızı, stres, hava kirliliği, cilt bakım rutini gibi faktörlere bağlı olarak değişkenlik gösterir. Kaz ayağı kırışıklıkları, genelde 30'lu yaşlarda başlar. Bu yaşlarda ince çizgiler halinde görünürken, önlem alınmazsa zaman içinde artış gösterir.


Kaz Ayakları İçin Bakım Önerileri

  1. Güneş: Öncelikle güneşe maruz kalma sürenizi sınırlayın. Güneşe çıkmadan önce mutlaka güneş koruyucu krem kullanın. Ek olarak şapka ve gözlük de takabilirsiniz.
  2. Beslenme: Kepekli tahıllar, taze meyve ve sebzelerden oluşan bir diyet, cildi serbest radikallere karşı koruyabilir ve daha sağlıklı bir görünüm sunar.
  3. Egzersiz: Günlük egzersiz yapmak, cilde oksijen getirir ve kan dolaşımını hızlandırır.
  4. Solaryuma girmekten kaçının.
  5. C vitamini ve kolajen içeren göz kremleri ve nemlendiriciler kullanın.
  6. Yumurta akı maskesi: 1 adet yumurtanın akını köpüklü kıvama gelene kadar karıştırın. Köpük halindeki yumurta akını göz çevrenize ve elmacık kemiği boyunca sürün. 10 dakika beklettikten sonra bol suyla durulayın.
  7. Süt: Süt, göz çevresindeki derinin sıkılaşmasına yardımcı olabilir. Bunun içinde süte batırılmış ince pamuğu göz çevrenize sürün. 10 dakika beklettikten sonra soğuk suyla yıkayın. Bu yöntemi günde 2 kez uygulayabilirsiniz.
  8. Salatalık: Salatalık, koyu halkaları yok etme ve kaz ayağı oluşumunun önüne geçme konusunda oldukça etkilidir. Salatalığı rendeleyerek veya dilimler halinde keserek göz çevrenizde 10 dakika bekletebilirsiniz. Ardından soğuk su ile yıkayın. Bu yöntemi haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.
  9. Aloe vera: Aloe vera jeli, kolajen sentezini artırır ve cildin yenilenmesini sağlar. Aloe vera jelini göz çevresine dikkatli bir şekilde sürün. Bu uygulamayı düzenli olarak yaparak kırışıklıklardan kurtulabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Göz altı torbaları nasıl geçer?
  2. Yüz şişliği nasıl geçer?
  3. Cilt tonu nasıl eşitlenir?
  4. Cilt bakım ampulleri nasıl kullanılır?
  5. Buhar banyosu nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Güzellik Reçeteleri

Lezzetli Haberler

İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?
İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan