Sağlıklı beslenmenin ilk adımlarından biri de mevsiminde beslenmekten geçiyor. Meyve ve sebzeleri, en doğru zamanlarda tüketerek hem organik beslenebilir, hem de sağlığınıza daha fazla dikkat edebilirsiniz. Özellikle kış aylarında artış gösteren soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara karşı mutfağınızdan bazı sebzeleri eksik etmemenizde fayda var. Kasım ayında bu meyve ve sebzeleri bol bol tüketerek bağışıklığınızı güçlendirebilir, vücut direncinizi arttırabilirsiniz. Kasım ayı, balık ve turunçgiller bakımından zengin bir aydır. Peki, Kasım ayında ne yenir, hangi sebze ve meyvelere öncelik verilmelidir? İşte, Kasım ayının en bol meyve ve sebzeleri:
Kasım ayında bol bol C vitamini içeren meyveler tüketmenizi öneriyoruz. İşte, Kasım ayı meyveleri; Kış aylarında balık tüketimi artış gösterir. Bunun nedeni hem kış hastalıklarından korunmak, hem de balıkların daha bol olmasıyla alakalıdır. Kasım ayında yiyebileceğiniz balıklar; Not: Dereotu, maydanoz, marul, nane, roka ve tere gibi sebzeler, dört mevsim yetiştirilmesiyle bilinir. Bu sebzelerin bazı yörelerde daha erken veya daha geç yetiştirilmesi mümkündür. Şunlara da göz atın;Kasım Ayı Sebzeleri Nelerdir?
Kasım Ayı Meyveleri Nelerdir?
Kasım Ayı Yemişleri Nelerdir?
Kasım Ayı Balıkları Nelerdir?