Karnabahar Nasıl Dondurulur?
Karnabahar çok yönlü bir sebzedir ve bu nedenle bahçenizde yetiştirmeye veya daha büyük miktarlarda satın almaya değer. Ancak elinizde çok miktarda karnabahar varsa dondurmak en mantıklı çözümdür. İşte, karnabahar nasıl dondurulur:

Karnabahar çok yönlü bir sebzedir ve bu nedenle bahçenizde yetiştirmeye veya daha büyük miktarlarda satın almaya değer. Ancak tek seferde tüketebileceğinizden daha fazla taze karnabaharla karşı karşıya kalabilirsiniz. Neyse ki dondurmak, çöpe gitmesini önlemenin kolay bir yoludur.

Karnabaharı saklamanın en iyi yolu dondurmaktır. Ancak onu fermuarlı bir torbaya koyup dondurucuya atmak istemezsiniz; Sonunda ıslak ve tatsız donmuş karnabahar yığınları elde edeceksiniz. Karnabaharın nasıl dondurulacağına ilişkin doğru adımlar arasında hazırlık, haşlama, soğutma, hızlı dondurma ve dondurucuda saklama yer alır. Bir bıçağa, kevgir, tencereye, kaseye, buza, fırın tepsisine ve dondurucu poşetlerine veya kaplarına ihtiyacınız olacak.

Karnabahar Nasıl Dondurulur?

  1. Temizleyin ve Çiçeklere Ayırın

Karnabaharı dondurmanın ilk adımı sebzeyi temizlemek ve hazırlamaktır. Kir veya bahçe böceklerinden kurtulmak için karnabaharın tamamını birkaç dakika suda bekletin. Daha sonra yeşil kısımlarını çıkarın ve karnabahar kafasının tamamını ikiye bölün. Katı gövde bölümünü kesin ve kafayı çiçeklere bölün. Çiçekleri elle parçalayabilirsiniz, ancak büyük çiçekleri 1 1/2 inçten daha kalın olmayan daha küçük parçalara ayırmak için bir bıçak kullanın. Karnabaharı hazırlarken bir tenceredeki suyu ocakta kaynatın. Ayrıca büyük bir kapta buzlu su hazırlayın.


  1. Çiçekleri Haşlayın

Karnabahar çiçeklerini dondurmadan önce kaynar suda hızlı bir şekilde haşlamak, onlarla pişirmeye başladığınızda iyi bir dokuyu korumalarını sağlar. Karnabaharı çiçeklerine ayırdıktan sonra çiçeklerini hızla kaynayan suyun içine atın. 5 dakika pişmelerine izin verin. Karnabaharı bir kevgir içinde boşaltın.

Alternatif olarak karnabaharı kaynatmak yerine 5 dakika buharda pişirebilirsiniz.

  1. Buz Banyosunda Serinleyin

Haşlanmış karnabaharı hemen buzlu su dolu kaseye aktarın. Bu, çiçeklerdeki kalan ısının onları pişirmeye devam etmesini engeller. Karnabaharı buzlu suda 3 dakika bekletin, ardından karnabaharı bir kevgir içinde iyice süzün.

  1. İki Kez Dondur

Karnabahar çiçeklerinin birbirine yapışmasını önlemek için tek kat şok dondurma önerilir. Bu şekilde çiçek salkımları gevşek kalacaktır, bu nedenle büyük bir dondurulmuş karnabahar kabınız olduğunda ve tarif için yalnızca küçük bir miktar almanız gerektiğinde işiniz kolay olacaktır. Haşlanmış ve soğutulmuş karnabahar çiçeklerini bir fırın tepsisine tek kat halinde yayın. 1 ila 2 saat dondurun. Dondurulmuş karnabaharı dondurucu torbalara veya kaplara aktarın ve üzerlerine tarihle etiketleyin. Dondurulmuş karnabahar bir yıl süreyle saklanacaktır. Bundan sonra yemek hala güvenlidir ancak kalitesi düşecektir.

Dondurulmuş Karnabahar Nasıl Kullanılır?

Dondurulmuş karnabaharı pişirmeden önce çözdürmek gerekli değildir. Kavrulmuş karnabahar, karnabahar pilavı veya karnabahar püresi yapmak için karnabaharı doğrudan dondurucudan alabilirsiniz. Taze karnabahar gerektiren bir tarifte dondurulmuş karnabaharı kullanırken, 5 dakikalık haşlama süresini pişirme süresinden çıkarın.

Şunlara da göz atın;

  1. Karnabahar nasıl saklanır?
  2. Karnabahar hangi mevsimde yetişir?
  3. Karnabahar nasıl hasat edilir?
  4. Karnabaharın faydaları nelerdir?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti
Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?
Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var
21 Kasım 2024 Masterchef: İkinci Eleme Adayı Belli Oldu!
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?