Karantina Günlerinde Evde Yapabileceğiniz 26 Nefis Yemek Tarifi
Karantina günlerinde en çok hangi yemekler yapılıyor? Karantinada yapılacak yemekler nelerdir? İşte, karantina günlerini keyifli bir hale getirmenizi sağlayacak birbirinden lezzetli ve kolay 26 nefis yemek tarifi:

2020'de dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle, birçoğumuz evlerimize kapandık ve alışverişimizi uzun süreli olarak yapıyoruz. Covid-19 virüsünün yayılmasını önlemek için de bazı zamanlarda sokağa çıkma kısıtlaması getiriliyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı yaptı ve toplantının ardından koronavirüse karşı yeni kararları açıkladı. Toplantıda verilen kararlara göre hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulaması getirildi ve karantina günleri belirlendi. Karantina günlerinde sıkıntımızı geçirmek için kendimizi mutfağa atıyor, farklı farklı tarifler deniyoruz. 'Karantina günlerinde yapılacak yemekler' arayanlar için birbirinden lezzetli önerilerimiz var. İşte, karantina günlerinde zevkle yapacağınız 26 yemek tarifi:

Siz de bu süreçte yaptığınız farklı tarifleri bizimle paylaşabilir, denediğiniz tarifleri yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.


  1. Kolay Ekmek


Karantina günlerinde en çok ilgi gören yemek, ekmek tarifleri oldu. Hatırlarsanız, bu süreçte birçok kişi fırın yerine kendi ekmeklerini yapmayı tercih etti. Evde kendi ekmeklerinizi yapmak için ev yapımı ekmek tariflerinden yararlanabilirsiniz.


  1. Tepside Pizza


Karantinanın ilk dönemlerinde çok ilgi gören pizza tarifleri, büyük küçük demeden herkesin favorisi. Evdeki malzemelerle lezzetli pizzalar yaparak karantina günlerini keyifli bir hale getirebilirsiniz. Ev yapımı pizza tariflerine mutlaka göz atın.


  1. Antep Lahmacun


Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan lahmacunu evde yapmaya ne dersiniz? Basit adımları ve püf noktalarıyla karantina günlerini fırsata çevirmek için kolları sıvayın. Tarif detaylarından nefis antep lahmacun tarifine ulaşabilirsiniz. Ev yapımı lahmacun tariflerini de deneyin.


  1. Ballı Hardallı Tavuk


Tavuk, dünyanın en çok tüketilen besinlerinden biridir. Karantina günlerinde farklı yemekler arayanlar için, bal ve soya sosuyla marine edilmiş çıtır tavuk tarifini öneriyoruz.


  1. Karnabahar Kızartması


Karantina günlerinde hem sağlıklı, hem de kolay bir tarif arayanlar için karnabahar kızartmasını öneriyoruz. Ortalama 30-35 dakikada hazırlanan karnabahar kızartması, karnabahar görünce burun kıvıranların bile favorisi olacak.


  1. Kelle Paça Çorbası


Koronavirüsün ilk yayılmaya başladığı günlerde, Canan Karatay paça çorbası ile ilgili bir açıklamada bulundu. Koronaya karşı kelle paça çorbasının iyi geldiğini belirttiğinden beri, paça çorbası karantina günlerinin vazgeçilmezlerinden biri oldu.


  1. Tarhana Çorbası


Klasik tatlar sevenler için, kış aylarında sık sık tüketilen tarhana çorbasını öneriyoruz. Kış aylarında hastalıklardan korunmak ve bağışıklığını güçlü tutmak isteyenler, tarhana çorbası tarifini sofralarından eksik etmesin.


  1. Tavuk Suyu Çorbası


Hasta çorbası olarak da bilinen tavuk suyu çorbasını, karantina günlerinde bol bol içmenizi öneriyoruz. Tavuk göğsü, havuç, maydanoz gibi malzemelerle hazırlanan tavuk suyu çorbasıyla nefis bir başlangıç yapabilirsiniz.


  1. Kıymalı Lazanya


İtalyan mutfağına özgü bir yemek olan lazanya, kıyma, kaşar peyniri ve domates sosu ile hazırlanır. Ana yemek olarak sunulan lazanyayı, fırında pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.


  1. Fırında Etli Lahana


Beyaz lahana ve kuzu etini hiç birlikte denediniz mi? Görünümü ile kapuskaya benzeyen fırında etli lahana yemeği, hem protein, hem de demir bakımından zengindir. 


  1. Güveçte Et Sote


Kuşbaşı et ile hangi yemekleri yapacağınıza karar veremiyorsanız, hem uğraştırmayan, hem de lokum gibi kıvamıyla sofraları ziyafete dönüştüren güveçte et sote tarifimizi deneyebilirsiniz.


  1. Hamsili Pilav


Kış aylarında bol bol tüketilen hamsi ile nefis bir pilav hazırlamaya ne dersiniz? Karadeniz'in meşhur yemeklerinden biri olan hamsili pilavı, bol limonlu bir salata ile sunabilirsiniz.


  1. Levrek Külbastı


Küçük balık sevmeyenler için ise levrek külbastı tarifini öneriyoruz. 30 dakikada hazırlanan levrek külbastı, krema, sarımsak ve domates sosuyla marine edilir. Kapariyle birlikte servis edilir.


  1. Ispanaklı Fırın Makarna


Makarnanın her türlüsü severek tüketiliyor. Fırında makarna sevenler için beşamel sosu ve taze ıspanak ile zenginleştirilmiş, ıspanaklı fırın makarna tarifimiz var. Fırın makarnayı dilimleyerek servis edebilirsiniz.


  1. Kasap Köfte


Yediden yetmişe herkesin severek tükettiği köfteye farklı bir boyut kazandırdık. 2 kez çekilmiş kıyma ile yapılan kasap köfte, 20 dakika içinde sofralardaki yerini alır.


  1. Mercimek Köftesi


Gün sohbetlerinin en sevilen yemeklerinden biri olan mercimek köftesini, karantina günlerine taşımaya ne dersiniz? Evde kolayca hazırlanan mercimek köftesini, marul ve limon eşliğinde sunabilirsiniz.


  1. Peravu Mantı


Son günlerde okurlarımız tarafından büyük bir ilgi gören peravu mantı, peynirli iç harç ile hazırlanır. Mantının sosunda ise kuşbaşı et, yağ ve salça kullanılır.


  1. Sac Tava


Hem et, hem de sebzelerle birlikte sunulan sac tavaya kim hayır diyebilir ki? Sac üzerinde pişirilen bu yemek, 'sac kavurma' ismiyle de bilinir. Ana yemek olarak sunulur.


  1. Sebze Kroket


Sebzeleri nasıl değerlendireceğinizi bilmiyorsanız, kroket tarifimizden ilham alabilirsiniz. Havuç, patates, kabak ve pırasa ile hazırlanan sebze kroketleri, ana yemekle birlikte sunabilirsiniz.


  1. Selanik Usulü Ispanaklı Börek


Karantina günlerinde hamur işi tarifleri de soframızdan eksik etmiyoruz. İnce yufka ve ıspanaklı harç ile hazırlanan Selanik usulü ıspanaklı böreği, çayın yanında servis edebilirsiniz.


  1. Tavuklu Saray Pilavı


Kayseri mutfağı ile özdeşleşen saray pilavının ana malzemeleri tavuk, badem ve pirinçtir. Lezzetini arttırmak için nar ve kuş üzümü de kullanabilirsiniz. Tavuklu saray pilavı, yalnızca 35 dakikada hazırlanır.


  1. Tepsi Mantısı


Türk mutfağında çok sevilen mantıyı, bu kez tepside birleşik bir şekilde sunuyoruz. Tepsi mantısı, kıymalı harç ile hazırlanan ve fırında pişirilen bir mantı türüdür. Bazı yörelerde 'sini mantısı' ismiyle de bilinir.


  1. Tereyağlı ve Sarımsaklı Karides Güveç


Deniz ürünleri sevenleri böyle alalım. Karides ile nefis mi nefis bir güveç hazırlama ne dersiniz? Bol sarımsak ve tereyağı eşliğinde sunulan karides güveç tarifine ve videolu anlatımına tarif detaylarından ulaşabilirsiniz.


  1. Zeytinyağlı Yaprak Sarma


Türk mutfağında oldukça eski bir yere sahip olan zeytinyağlı yaprak sarma, büyük küçük herkesin favorisi. Atıştırmalık olarak yemeklerin yanında sunulan zeytinyağlı yaprak sarma ile karantina günlerine renk katabilirsiniz.


  1. Zeytinyağlı Pırasa


Karantina günlerinde hafif beslenmek isteyenler için önerimiz, zeytinyağlı pırasa. Diyet ve vejetaryen menülerine uygun olan zeytinyağlı pırasayı, portakal suyu ile tatlandırabilirsiniz.


  1. Ev Yapımı Yoğurt


Karantina günlerinde ekmeğin yanı sıra yoğurdu evde hazırlamak da çok popüler oldu. Hem tamamen doğal, hem de sağlıklı bir yoğurt hazırlamak için, ev yapımı yoğurt tarifimizden yararlanabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Çok sevilen börek tarifleri
  2. En sevilen çorba tarifleri
  3. 30 dakika altındaki tatlılar
  4. Değişik balık yemekleri
  5. Ayvalı tatlılar

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Pastaları: Yeni Yıla Özel 32 Yılbaşı Pastası Tarifi
Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Glaze Tekniği Nedir, Glaze Nasıl Yapılır?
2024'te YouTube Kanalımızda En Sevilen 10 Video
Hindi But Nasıl Pişirilir: 3 Farklı Yöntem