Artık kahve evinizde sık sık bulunmasa da, olduğu zaman, onu ziyan etmek israf gibi gelebilir. Lavaboya dökmeden önce yapabileceğiniz son bir şey var onu saklayın.
Yeniden ısıtılmış eski kahveyi içmeyi seven türden biri olmayabilirsiniz. Kim sever? Kahveniz demlendikten sonra ne kadar uzun süre beklerse, oksidasyon tadını o kadar değiştirir. Bu taze demlenmiş lezzet için titiz iseniz, muhtemelen hayal kırıklığına uğramak istemiyorsanız, buzlu kahve için kullanmak yerine farklı alternatifler arıyor olabilirsiniz. Ancak yapabileceğiniz şey, kahvenin zengin aroması ve çok yönlülüğü, onu hem tatlı hem de tuzlu tariflerde bir kazanan haline getirdiği için yemek yapmaya başlamaktır.
Artık kahveyi tüketmeye gelince, gerçekten sadece kendi hayal gücünüz ve arzularınızla sınırlısınız. Kahvenin derin lezzet profili ve baharatlı notaları, lezzetli et suyu ve soslara güzel bir şekilde uyum sağlarken, meyveli karmaşıklıkları ve acı dengesi, tarçın, hindistan cevizi, kakule ve kahvenin mükemmel arkadaşı olan çikolata gibi güçlü tatları tamamlamaya yardımcı olur. Kahve, şekerleme veya çikolatalı dondurmalar ve gelatolardan çikolatalı kek, kek ve kurabiyelere kadar tatlı ikramların zenginliğini vurgulamak için demlenmiş kahve idealdir.
Ancak bununla yetinmeyin kahvaltıdan akşam yemeğine kadar çeşitli ana yemeklerde kahve deneyin. Etli bonfileyi marine etmek için kahve, sarımsak, balzamik sirke ve dijon hardalını birlikte önerirken, ünlü Şef Emeril Lagasse ev yapımı kahve şurubunu barbekü pirzolasından tavuğa kadar çeşitli yemeklerde kullanıyor.
Aynı zamanda soğuk kahveler, kahveli kokteyl ve mokteyllerde kullanabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;