Kahverengileşen Marul Tüketilebilir Mi?
Marulların üzerindeki kahverengi lekeler ilginizi çekmiş olabilir. Kahverengileşmiş marullar tüketilebilir mi? Sizler için anlattık. İşte, kahverengileşen marul tüketilebilir mi:

Marulların üzerindeki kahverengi lekeler ilginizi çekmiş olabilir. Hepimiz gıda israfını daha iyi önlemek için çabalarken, muhtemelen buzdolabımızın arkasında ihmal ettiğimiz birkaç ürünü yemeyi düşünebiliriz. Bununla birlikte, sizi sağlığınız için riske sokan bir ürünü yanlışlıkla yutmamak için yemeğinizin ne zaman son kullanma tarihini geçtiğini bilmek en iyisidir.

Birçoğumuz vitaminlerimizi almak için sebze tüketmeye özen gösteririz. E-coli hatırlamaları ve mikroplu yapraklara ilişkin uyarılar (Gıda Güvenliği Haberlerine göre), hırsla satın aldığınız o marul sapına karşı özellikle temkinli olabilirsiniz. Uygun şekilde hazırlanmadan çiğ yeşillik yemek, E. coli, Salmonella, Listeria ve Cyclospora gibi gıda kaynaklı hastalıklara yakalanma riskinizi artırabilir. Ancak bu, en sevdiğiniz salata tariflerini yemeyi bırakmanız veya sandviçlerinizi taze marulla doldurmayı bırakmanız gerektiği anlamına gelmez.

Bakterilere maruz kalmayı azaltmanın pek çok yolu vardır: yaprakları temiz ellerle yıkamak, ezik veya yırtıkları çıkarmak ve çapraz kontaminasyonu önlemek için diğer yiyeceklerden uzak tutmak. Bununla birlikte, bu önlemleri almanıza rağmen marulunuzda hala birkaç kahverengi leke fark ederseniz, yine de hızlı bir şekilde atmanız gerekir mi?

Kararmış Marul Atmak İçin Gerekçe Değildir

Sadece kahverengi lekeler nedeniyle marul başlarınızı çöpe atmadan önce durup dikkatli olmak isteyebilirsiniz. Bu mutlaka gıda zehirlenmesiyle ilişkili değildir. Marul yaprakları, bu çamurlu rengi, stresli koşullar altında yetiştirildiklerini gösteren morarma, oksidasyon veya "tipburn" gibi zararsız nedenlerle açabilir.

Marulunuzdaki kahverengi kısımlar daha büyük bir parçadan çok küçük noktalara benziyorsa, bitki etilene maruz kaldığında meydana gelen kırmızı lekelenme anlamına gelebilir. Bu hormon, bitkinin gaz üreten diğer yiyeceklere maruz kalması durumunda bu küçük kahverengi veya siyah noktaları üretmesini tetikler; bu, kaçınmanız gereken bir ürün depolama hatasıdır. Bu, marulun kalitesi hakkında şüphe duymanıza yol açsa da paniğe kapılmayın çünkü bu tamamen estetik bir kaygıdır. Marul hala yemek için güvenli kabul edilir.

Bununla birlikte, yukarıda belirtilen renk değişikliklerinden herhangi birine sümüksü veya ıslak bir doku, gevşek bir şekil veya kötü bir koku eşlik ediyorsa, bu, marulu tüketmemeniz gerektiğine dair kesin bir işarettir.

Şunlara da göz atın;

  1. Marul çeşitleri nelerdir?
  2. Marul nasıl saklanır?
  3. Marulun bozulduğu nasıl anlaşılır?
  4. Domates çeşitleri

Haber Kategorileri

Sağlıklı Beslenme

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!