Kahve Telvesinin Cilde Faydaları Nelerdir?
Kahve cilt sağlığına iyi gelir mi? Cilt sağlığı için kahve nasıl kullanılır? Son yıllarda popüler olarak ciltte kullanılan kahve, aynı zamanda bakım ürünlerinin içerisinde de yer alıyor. İşte, kahvenin cilde faydaları:

Enerjinizi ve metabolizmanızı günlük olarak artırmak için sabahları kahve içmeyi seviyor olabilirsiniz. Ancak kahve yalnızca enerjinizi artırmakla kalmaz, aynı zamanda bazı cilt sorunlarına iyi gelebilir. Kahvenin içinde bulunan antioksidanlar, serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olur. Bir fincan kahve dahili olarak antioksidanlar sağlayabilirken, kahvenin cilde sağladığı iddia edilen faydalar öncelikle topikal olarak elde edilir. Bu, taze kahve telvesinden bir maske, peeling veya macun yapmayı ve bunları doğrudan cildinize uygulamayı içerir.

Kahvenin Cilde Faydaları Nelerdir?

  1. Kahve, ciltteki selülit görünümünün azaltılmasına yardımcı olabilir. Kahvedeki kafein içeriğinin, derinin altındaki kan damarlarını genişleterek ve genel kan akışını iyileştirerek selülit azaltmanın anahtarı olduğu düşünülür. Bu cilt bakımı yönteminin kahve peelingi yoluyla kullanılmasının en iyi yol olduğu düşünülmektedir çünkü peeling aynı zamanda cildinizi pürüzsüzleştirebilir ve eşit bir görünüm sağlayabilir.
  2. Kahve, vücutta uyarıcı etkileriyle bilinse de topikal olarak uygulandığında tam tersi etkiler yaratabilir. Bu, kahvedeki antioksidanlar sayesindedir.
  3. Kahveyi doğrudan cildinize uygulamak güneş lekelerinin, kızarıklıkların ve ince çizgilerin görünümünün azalmasına yardımcı olabilir. Aslında bir çalışma, kahve içmek ile fotoyaşlanma etkilerinin azalması arasında doğrudan bir ilişki buldu.
  4. Kahve, trigonelin adı verilen önemli bir bileşiğin parçalanması sayesinde zengin bir B3 vitamini (niasin) kaynağıdır. Ancak kahve çekirdekleri kavrulduktan sonra trigonellin niasine parçalanır. Niasin, melanom dışı cilt kanserlerinin önlenmesinde yardımcı olabilir.
  5. Anti-inflamatuar etkiler, kahvedeki melanoidinlerin yanı sıra klorojenik asit (CGA) ile ilişkilendirilebilir. CGA ayrıca iltihaplanma ile bağlantısı olabilecek hiperpigmentasyonun azaltılmasıyla da bağlantılıdır.
  6. Yara veya sık görülen cilt enfeksiyonları durumunda, düzenli kahve kullanımı zararlı bakterilerden kaynaklanan sorunlarla mücadelede yardımcı olabilir. Kahvedeki CGA'lar hem anti-inflamatuar hem de antibakteriyel özelliklere sahiptir. Kahve telvesinin doğal peeling etkisi ile birleştiğinde tüm bu faydalar toplu olarak sivilcelerle mücadele edebilir.
  7. Kahve, göz altındaki inatçı koyu halkaların tedavisine de yardımcı olabilir. Bunun nedeni, kahvedeki kafein içeriğinin koyu halkalara katkıda bulunan kan damarlarını genişletmeye yardımcı olduğunun düşünülmesidir.
  8. Kahvenin aynı yaşlanma karşıtı faydaları güneş sonrası bakım için de kullanılabilir. Buradaki anahtar, diğer cilt rahatsızlıklarında yaptığınız gibi bir maske veya kese değil, güneşten yanmış cildinizin takdir edeceği rahatlatıcı bir tedavi yapmaktır.

Cilt İçin Kahve Nasıl Kullanılır?

  1. Yüz ve vücut maskesi

Kahveyi selülitlerden kurtulmak ve yüzdeki lekeleri azaltmak için kullanacaksanız, önce kendinize bir fincan Türk kahvesi hazırlayın. Kahveyi içtikten sonra fincanda kalan telveyi, zeytinyağı ile karıştırın ve yüzünüze veya selülit olan bölgelere dairesel hareketlerle uygulayın. Maskeyi 15-20 dakika beklettikten sonra, bölgeyi ılık suyla yıkayın.

  1. Göz altındaki koyu halkalar için

1/2 çay kaşığı kahve telvesi ve zeytinyağını karıştırın. Birkaç damla su ekleyerek macun kıvamına getirin. Bu macunu, bastırmadan dikkatlice gözlerinizin altına uygulayın. 5-10 dakika beklettikten sonra yüzünüzü suyla durulayın. 

  1. Güneş yanıkları için

Bir fincan kahve demleyin. Soğuk suyla seyreltin. Hazırladığınız karışıma yumuşak bir bez veya kağıt havlu koyun. Fazlalığını sıkıp. Bu havluyu, cildin güneşten etkilenen bölgelerine hafifçe sürün. Birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.

Önemli Not: Kronik rahatsızlığı olanlar, hassas ve alerjik bir cilde sahip olan kişiler, kahve maskesini uygulamadan önce mutlaka doktora danışmalıdır. 

Şunlara da göz atın;

  1. Kahve telvesi nasıl kullanılır?
  2. Yaban mersininin cilde faydaları
  3. Yüze buz sürmenin faydaları nelerdir?
  4. Papayanın cilde faydaları
  5. Zerdeçalın cilde faydaları

Haber Kategorileri

Güzellik Reçeteleri

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Hindi But Nasıl Pişirilir: 3 Farklı Yöntem
26 Aralık 2024 Masterchef: Son Ceket Verildi
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif