Kahve Öğütücü Nasıl Temizlenir?
Kahveyi evde öğütmek hevesli kahve tiryakileri için bir zorunluluktur, ancak ev öğütücünüz kahve çekirdeklerinden toz ve yağ biriktirir. Kahvenin tazeliğini ve lezzetini korumak için kahve öğütücüyü temizlemek gerekir. İşte, kahve öğütücü nasıl temizlenir:

Kahveyi evde öğütmek hevesli kahve tiryakileri için bir zorunluluktur, ancak ev öğütücünüz kahve çekirdeklerinden toz ve yağ biriktirir. Kahvenizin tazeliğini korumak için öğütücünüzü en az ayda bir temizleyin. Bıçaklı öğütücüler pirinç ve nemli bir bezle temizlenebilir. Çapak öğütücüleri, çapakları gidererek ve fırçalayarak, ayrıca elektrikli süpürge ve kuru bir bez kullanarak temizleyin.

Bıçaklı Öğütücüyü Temizleme

  1. Öğütücüye ¼ bardak (59 ml) pişmemiş beyaz pirinci ölçün. Yerel marketinizden bir paket beyaz pirinç satın alın veya elinizde bulunan pirinci kullanın. Temizlik amacıyla beyaz pirinç kullandığınızdan emin olun. Öğütücünüzün boyutuna bağlı olarak ¼ fincan (59 ml) ile ⅓ fincan (79 ml) arasında kullanın.
  2. Öğütücüyü yaklaşık 1 dakika çalıştırın. Öğütücüyü prize takın ve gücü açın. Bıçağı açın ve en az 30 saniye ve bir dakikaya kadar pirinci öğütmesine izin verin. Bu, pirinci pirinç ununa çevirecektir.
  3. Pirinç ununu boşaltın. Öğütücüyü kapatın ve fişini çekin. Öğütücünüzün çıkarılabilir bir hunisi varsa, onu tabandan çıkarın. Değilse, tüm öğütücüyü çöp kutusuna götürün. Pirinç ununu çöp kutusuna atın.
  4. Öğütücüyü nemli bir bezle silin. Ilık suyla zar zor nemlendirilmiş bir kağıt havlu alın. Öğütücünün içini dikkatlice silin. Tüm çatlakları alın. Öğütücüyü silerken bıçaklarla kendinizi kesmediğinizden emin olun.
  5. Öğütücünün kurumasına izin verin. Öğütücünüzü temizlikten dolayı hala ıslakken asla kahve çekirdekleri için kullanmayın. Bir bezle kurulayın ve tekrar kullanmadan önce tamamen kurumasını bekleyin. İçine nem girmediğinden emin olmak için öğütücüyü baş aşağı kurutmak yararlı olabilir.

Öğütücüyü Temizleme

  1. Öğütücünün içine vakumlayın veya hava üfleyin. Öğütücünüzü temizlemek için çubuk eklentisi olan bir elektrikli süpürge kullanın. Öğütücüyü fişten çekin ve vakumu yakınına ayarlayın. Kahve tozunu olabildiğince fazla çıkarmak için çubuğu haznenin iç kısmına ve çapakların çevresine sokun.
  2. Hazneyi çıkarın ve elde yıkayın. Öğütücünüzde çekirdekleri yüklediğiniz çıkarılabilir bir hazne varsa, bunu çıkarın ve ayrı yıkayın. Hazneyi ve kapağı ılık sabunlu suyla elde yıkayın. Tekrar kullanmadan önce üzerindeki tüm sabun kalıntılarını gidermek için iyice duruladığınızdan emin olun.
  3. Çapaklardan birini çıkarın. Çoğu kahve değirmeninde, iç veya dış çapak giderilebilir. Öğütücünüzle birlikte gelen bir alet gerekebilir. Çapağın nasıl çıkarılacağını öğrenmek için kılavuza bakın. Hangisi daha kolay çıkarsa onu çıkarın.
  4. Çapakları bir diş fırçasıyla fırçalayın. Çapakların tüm kısımlarını dikkatlice fırçalamak için kahve öğütücüler için yapılmış bir diş fırçası veya fırça kullanın. Önce çıkardığınızı fırçalayın ve ardından öğütücüde kalan çapakları fırçalayın. Fırçayla ulaşabileceğiniz her yerde çapakların tüm çatlaklarını ve yarıklarını alın.
  5. Öğütücüyü ters çevirin ve telveyi çöp kutusuna atın. Öğütücüdeki çapakları temizledikten sonra gevşek zeminleri çöp kutusuna atın. Tekrar fırçalayın ve orada daha fazla zemin sıkışmış gibi görünüyorsa tekrar boşaltın. Bu işlemi gerektiği kadar tekrarlayın.
  6. Öğütücünün içini kuru bir bezle silin. Kuru, temiz bir yıkama bezi alın ve öğütücünün çekirdeklerin gittiği tüm parçalarını silin. Çapakları dikkatlice silin ve ayrıca kahve telvelerinin düştüğü oluğu ve tutucuyu silin.

Şunlara da göz atın;

  1. Kahvenizi süper sağlıklı hale getirmenin yolları
  2. Neden kahvenizi içmeden önce soğutmanız gerekir?
  3. Kahve metabolizmayı hızlandırır mı?
  4. Kahve beyni korur mu?
  5. Kahveye kolojen eklenir mi?

Haber Kategorileri

Temizlik Önerileri

Lezzetli Haberler

Sebze ve Yemek Kokularına Elveda: Evdeki Ferahlığın Sırrı Bu İpuçlarında
Tatlı Bir Miras: Kestane Şekerinin Efsanevi Lezzet Yolculuğu
Hastalıklara Meydan Okuyun: Kış Aylarının Vazgeçilmez 10 Besini
Türk Mutfağı'nın Sofraları Süsleyecek En Lezzetli 13 Mezesi
Lezzetin Ötesinde: Sakatat Çeşitleri ve Sofralardaki Yeri
Taş Gibi Sert Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları