Bir sabah kahvesinin tadına varmak, hayatın en basit zevklerini özetler. Kupanın içine ne girdiğiyle ilgili basit hiçbir şey yoktur. Kahve zevkiniz ister filtre kahve olun ister espresso olsun rutininizdeki kahvenizin kalitesini en üst düzeye çıkarmak için birkaç yönergeyi takip etmek isteyeceksiniz. Kahve çekirdeğinin öğütmeden önce dondurulduğunu daha önce duydunuz mu? Bazı kişiler kahve çekirdeklerini öğütmeden önce dondurur. Bunun sebebi nedir? Sizler için anlattık. İşte, kahve çekirdeklerini öğütmeden önce dondurmak neden faydalıdır:
Kişilik ve kahve arasındaki bu ilişki tartışmaya açık. Ancak kahve ve bilim arasındaki ilişki çok daha keskindir. Çekirdeklerinizi önceden öğütmenin daha lezzetli bir içecek verdiği bilinirken, çekirdeklerinizi önceden öğütmenin, önceden öğütülmüş versiyonu kullanmaktan daha lezzetli kahve verdiği zaten kanıtlanmıştır.
Bir Scientific Reports araştırmasına göre, ister kurumsal bir firmadan ister yerel kavurucunuzdan olsun, en sevdiğiniz kahve çekirdeklerinin sıcaklığı tatlarını etkiliyor. Bunun nedeni parçacık boyutudur; Önceden soğutulmuş çekirdeklerin öğütülmesi, daha küçük, daha eşit boyutlu öğütücüler elde edilmesini sağlar.
Bu tür bir tekdüzelik önemsiz görünse de, sonuçları dikkat çekicidir. Su, daha küçük parçacıklardan daha büyük parçacıklardan daha hızlı lezzet alıyor. Bu nedenle, çekirdeklerinizin boyutu eşit değilse, kahveniz daha küçük tanelerden ekşi bir tada ve daha büyük tanelerden daha acı bir tada sahip olabilir.
Tüm ihtiyaçlarınızı karşılamak ve ertesi gün kadar tutarlı bir sabah demlemek için kahve çekirdeklerinizi dondurucuya atın. Sadece daha lezzetli kahveye sahip olmakla kalmayacak, aynı zamanda daha az telveyi israf edeceksiniz. Daha küçük parçacıklar, daha az çekirdekle daha fazla lezzet sağlar ve daha az telve ziyan olur.
Şunlara da göz atın;