İrmik helvası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İrmik, un, şeker ve yağın kavrulmasıyla hazırlanan bu helva, özellikle kandil gibi özel günlerde hazırlanır ve komşulara dağıtılır. Hem sıcak, hem de soğuk bir şekilde yenilebilen irmik helvası, farklı malzemelerle zenginleştirilebilir. Lif bakımından zengin bir tatlıdır. Malzemeleri hazırlayıp kollarınızı sıvadıysanız, nefis mi nefis irmik helvası tariflerini keşfetmek için listemize göz atın.
Listemize en klasik tarifimizle başlıyoruz. İrmik, süt ve tereyağı ile hazırlanan klasik irmik helvasını, videolu ve resimli anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz. Püf noktalarına dikkat etmeyi unutmayın!
Klasik irmik helvasını çilek, kayısı ve havuç gibi farklı malzemelerle zenginleştiren bu tarif, aslında küçük çocuklar için daha fazla tercih ediliyor. Sindirimi kolaylaştıran meyveli irmik helvasını, sevdiğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz.
Evde süt kalmadığı için irmik helvası yapmaktan vazgeçmeden önce, sizi böyle alalım. Süt yerine su ile hazırlanan sütsüz irmik helvasını, çikolata sosuyla zenginleştirebilirsiniz.
Elma suyu ve kuru üzüm ile hazırlanan elmalı irmik helvasını, tarçın ve kakule gibi baharatlarla zenginleştirebilirsiniz. Servis için az yağlı yoğurt kullanabilirsiniz.
Ceviz, badem, fındık ve antep fıstığı ile zenginleştirilen irmik helvasının kalorisi ve besin değeri yüksektir. Dilerseniz, dondurma eşliğinde sunabilirsiniz.
İrmik helvasını hem çocuklar, hem de misafirleriniz için daha lezzetli bir hale getirmeye ne dersiniz? Altı çilekli pudingden oluşan bu tarifi, farklı puding çeşitleriyle de deneyebilirsiniz.
İçi kaymaklı dondurma ile lezzetlendirilen nefis bir helvaya kim hayır diyebilir ki? Özellikle yaz aylarında tercih edilen bu tarifi, hiç bekletmeden servis edebilirsiniz.
Portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğuyla hazırlanan portakallı irmik helvası, dondurma ve antep fıstığı eşliğinde sunulur. Aromatik tatlar sevenler için idealdir.
Tuzsuz beyaz peynir ile hazırlanan peynirli irmik helvası, hafifliği ile ağızda şahane bir tat bırakır. Özellikle çok şekerli tatları sevmeyenlerin favorisi olacak niteliktedir.
Dondurma yerine kaymak ile lezzetlendirilen irmik helvası, dolmalık fıstık ile süslenir. Ara katlarında kaymak kullanılır.
Çilek suyu ile hazırlanan çilekli irmik helvası, özellikle yaz aylarında tercih edilir. Üzerine çikolata sosu veya meyveli sos gezdirerek servis edebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;