Hurma Nasıl Saklanır?
Lezzetli ve sağlıklı hurma nasıl saklanır? Hurma saklama yöntemlerini sizlere anlattık. İşte, 3 farklı hurma saklama yöntemi:

Hurma sağlık yararları sınırsız olan lezzetli bir meyvedir. Lezzeti ile bir çok tarifin vazgeçilmezi olan hurmalar Ortadoğu’da ağaçlarda yetişir. Birçok çeşidi ve türü vardır. Hurma, nemli ve tatlı bir meyvedir. Hurma nemini en iyi şekilde muhafaza ettiğinde en iyi tada sahip olur. Bu sebeple doğru şekilde saklamak en önemlisidir. Doğru şekilde saklanan hurmaların raf ömrü ve ömürleri uzun olur. İşte hurmalarınızı rahatlıksa saklayabileceğiniz 3 farklı yöntem;

Oda Sıcaklığında Hurma Nasıl Saklanır?

  1. Hurmalarınızı bir, iki hafta içerisinde yemeyi planlıyorsanız en iyi saklama yöntemi oda sıcaklığında saklamaktır. 
  2. Oda sıcaklığında güneş görmeyen bir konumda saklanabilirler. 
  3. Saklarken cam kavanoza koyabilir, üst kısmı kapanan poşete yerleştirebilirsiniz. 

Buzdolabında Hurma Nasıl Saklanır?

  1. Hurmalarınızı yıl içine tüketmeyi planlıyorsanız eğer en iyi saklama yöntemi buzdolabında saklamaktır. 
  2. Bir poşet içerisine koyarak hava almasını önleyebilirsiniz ya da kavanoz içerisine yerleştirdikten sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz.
  3. Bu şekilde 1 yıla kadar saklayabilirsiniz. 

Dondurucuda Hurma Nasıl Saklanır?

  1. Toplu bir şekilde hurma aldıysanız en iyi saklama yolu dondurucuda saklamaktır. 
  2. Dondurucuda muhafaza ettiğiniz hurmaları istediğiniz zaman tüketebilirsiniz. 
  3. Dondurucuya koyarken porsiyonlayarak poşetlere bölebilir o şekilde dondurabilirsiniz. 

Şunlara da göz atın;

  1. Kestane nasıl saklanır?
  2. Muz nasıl saklanır?
  3. Enginar nasıl saklanır?
  4. Balkabağı nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?