Hurma, doyurucu olması ve lezzeti ile sevilen bir lezzettir. Ramazanın bir sembolü, ramazan ayı gelince ilk akla gelen meyveler arasında yerini alır. Palmiyegiller familyasına aittir. Hurma ağaçta yetişen bir tür meyvedir. Lifli ve şekerli bir yapısı vardır. Kullanım alanı oldukça geniştir. Sağlığa faydaları ise oldukça fazladır. Hurmanın birçok çeşidi olsa da, ülkemizde en çok tüketilenler Bağdat hurması, Kudüs hurması, İran hurması ve Medine hurmasıdır. Peki diğer hurma çeşitleri nelerdir? Sizlere popüler olan 8 hurma türünden ve özelliklerinden bahsettik. İşte, 8 hurma türü ve özellikleri:
Yumuşak, lezzetli ve dolgun bir yapısı vardır. Kahverengi renge sahiptir. Dolgu bir ete, küçük çekirdeğe sahiptir. Tatlılarda kullanılabilir ya da ara öğün olarak tüketilebilir.
Behri yaş hurma çeşididir. Çağla olarak bilinir. Sarı renkli, kekremsi tada sahip bir hurmadır. Bekledikçe renk alır, tatlanır. Özellikle hamile ve emziren kadınlara tavsiye edilen bir hurma türüdür. Medine hurması, koyu kahverengi, iri, kalın etli bir hurma türüdür. Kuru hurmalardandır, oldukça tatlı ve lifli bir yapısı vardır. Süper bir atıştırmalık, kuruyemişler ile süper ikilidir. Uzun süre tok tutar. İran hurması, İran'da yetişen bir hurma türüdür. Renk olarak koyu renklidir. Şeker oranı yüksektir. Yumuşak bir dokuya sahiptir. Yaş hurma olarak bilinir. Bu sebeple ince kabukludur ve kolayca püre haline getirilebilir. Bağdat hurması görüntü olarak çok daha açık renkli bir hurmadır. Açık sarı rengindedir. Küçük tanelidir. Tatlı seviyesi olarak orta şekerlidir. Ne çok yumuşak ne de çok şekerlidir. Tatlılarınızda püre olarak kullanmak yerine şeker ya da kahvelerinizin yanında tüketmeyi tercih edebilirisiniz. Acve hurması koyu renkli, görece küçük olan hurma çeşididir. Kendi içerisinde de türleri vardır. Diğer hurma türlerinden farklı olarak kendine has tadı ve aroması vardır. Peygamber hurması olarak da bilinir. Görüntü olarak kuru erik ile benzerlik göstermektedir. Kudüs hurması parlak bir renge sahiptir. Lifli ve şeker oranı nispeten daha azdır. Şeker oranı yüksek, açık renkli, taze hurmadır. Dokusu oldukça yumuşaktır. Yerken damakta yumuşayan ve eriyen bir tada sahiptir. Şeker yerine tariflerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kolay ezilebilesi ve püre olması sayesinde, püre şekilde tatlılarınıza ekleyebilirsiniz. Şunlara da göz atın;