Hindistan Cevizi Unu Nasıl Yapılır?
Hindistan cevizi unu kendine has aroması ve lezzetli ile mutfaklarda kullanılan bir undur. Sizlere hindistan cevizi unu nasıl yapılır anlattık. İşte, hindistan cevizi unu nasıl yapılır:

Hindistan cevizi unu, hindistan cevizinden ��retilen lezzetli bir undur. . Geleneksel buğday unları için popüler bir glutensiz, protein açısından zengin alternatiftir. Hindistan cevizi unu, Hindistan cevizi sütünden sonra yapılabilen yumuşak bir undur. Bütün bunların yanı sıra dışarıdan satın alabileceğiniz gibi evde kolayca kendinizde hazırlayabilirsiniz. İşte, hindistan cevizi unu nasıl yapılır:


Gerekli Malzemeler;

  1. 1 adet olgunlaşmış hindistan cevizi
  2. 1 litre su 


1. Adım:

  1. Hindistan cevizine bir delik açın. Hindistan cevizinin gözlerinden veya girintilerinden birinden bir delik açın.
  2. Hindistan cevizinin üç "gözünden" birinde deliğinizi oluşturun. Bu noktalar, dış kabuktaki en ince noktadır ve delinmesi en kolay olanlardır.
  3. Hindistan cevizini, delmeye çalışırken kaymasını önlemek için kesme tahtası veya mutfak havlusu gibi kaymayan bir yüzeyde tutmak yardımcı olabilir.
  4. Hindistan cevizi suyunu boşaltın. Hindistan cevizini ters çevirin, böylece ortadaki sıvı dışarı akar.
  5. Hindistan cevizi suyu yemek pişirmek için kullanılabilir veya içecek olarak buzla servis edilebilirsiniz.
  6. Hindistan cevizini kırarak açın. Hindistan cevizini büyük bir plastik torbaya koyun veya bir mutfak havlusuna sıkıca sarın. Hindistan cevizini, ikiye ayrılana kadar tahta bir oklava veya çekiç kullanarak torbaya veya havluya vurun.
  7. Hindistan cevizini ortasını sivri bir kayaya vurarak veya el testeresi ile ikiye bölerek de açabilirsiniz.
  8. Hindistan cevizi etini kesin. Beyaz eti sert dış kabuktan ayırmak için standart bir tereyağı bıçağı veya küçük bir soyma bıçağı kullanın.
  9. Eti içeriden kabuğuna kadar kesin. Eti parçalar halinde kabuğundan ayırmak için parmaklarınızı veya bıçağın ucunu kullanın.
  10. Hindistan cevizini kırarak açın. Hindistan cevizini büyük bir plastik torbaya koyun veya bir mutfak havlusuna sıkıca sarın. Hindistan cevizini, ikiye ayrılana kadar tahta bir oklava veya çekiç kullanarak torbaya veya havluya vurun.
  11. Kahverengi kabuk kısmını soyun ve kalan beyaz meyve kısmını kullanmak için ayırın. 


2. Adım:

  1. Hindistan cevizinin meyve kısmını karıştırıcıya alın. 
  2. Beyaz kısımları küçük parçalar halinde bölün.
  3. Suyu içerisine ekleyin ve blenderdan geçirin. 
  4. Blenderdan çıkardığınız karışımı ince tülbentten süzün. Altta kalan beyaz su hindistan cevizi sütüdür. Bu şekilde kullanılabilir. 
  5. Bu sütü buzdolabında saklayabilirsiniz.


3. Adım:

  1. Fırını 80 derecede önceden ısıtın. Bu sırada üzerine yağlı kağıt sererek fırın tepsisine dizin. 
  2. Fırın çok düşük bir sıcaklığa ayarlanmalıdır. Amaç, hindistancevizi hamurunu kızartmadan veya yakmadan kurutmaktır. Bunu kendi fırınınızda yapmanın tek yolu hindistan cevizini mümkün olduğu kadar düşük ısıda pişirmektir.
  3. Hindistan cevizi hamurunu fırın tepsisine aktarın. Süzülmüş hindistan cevizi hamurunu yağlı kağıdın üzerine yayın ve düz, eşit bir tabaka haline getirin.
  4. Büyük hamur parçalarını kırmak için bir çatal kullanın. Hindistan cevizi tabakası mümkün olduğunca ince olmalıdır.
  5. 45 dakika pişirin. Hindistan cevizi dokunulduğunda tamamen kuru hissedene kadar pişirin.
  6. Fırından çıkardıktan sonra 1-2 dakika soğumaya bırakın. Ellerinizle dikkatlice dokunun. Tamamen kuru hissediyorsa, hindistan cevizi hazırdır. Hala biraz nem hissedebiliyorsanız, birkaç dakika daha fırına geri koymalısınız.
  7. Hindistan cevizi düşük sıcaklıklarda bile yanabilir, bu nedenle kuruduğu için hindistancevizi yakından izlemeniz gerekir. Kızartma veya yanmanın ilk belirtisinde fırından çıkarın.


4. Adım:

  1. Kurutulmuş posayı bir mutfak robotuna aktarın. Kuru hindistan cevizinin tamamını bir mutfak robotu veya blenderdan geçirin.
  2. Su veya başka malzemeler eklemeyin. Hindistan cevizinin mutfak robotuna veya blendera girerken tamamen kuru olması çok önemlidir.
  3. Mutfak robotu veya blenderin de tamamen kuru olduğundan emin olun. 
  4. Yüksek hızda, kurutulmuş hindistan cevizi blenderdan geçirilir. 
  5. Unu cam kavanoza alarak saklayın. 


Şunlara da göz atın;

  1. Hindistan cevizi sütünün faydaları nelerdir?
  2. Hindistan cevizi hangi mevsimde yetişir?
  3. Hindistan cevizi nasıl yenir?
  4. Hindistan cevizi yağı faydaları nelerdir?




Haber Kategorileri

Sağlıklı Beslenme

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı