Hava Fritözünde Somon Nasıl Pişirilir?
Son zamanların en sevilen mutfak ekipmanı hava fritözünde lezzetli balıklarınızı da pişirebilirsiniz. Sizlere hava fritözünde somon nasıl pişirilir anlattık. İşte, hava fritözünde somon nasıl pişirilir:

Hava fritözüyle yemek pişirmenin daha kolay olamayacağını düşündüğünüzde, cihazın basitleştirebileceği uzun yemek listesine herkesin en sevdiği balığı ekleyebilirsiniz. Sadece birkaç basit adım ve birkaç dakika ile tabağınızda lezzetli bir somon filetosu yiyebilirsiniz.

Somon boş bir tuval gibidir. İstediğiniz çeşnileri, losyonları veya sosları ekleyebilir veya pişirdikten sonra en sevdiğiniz sosla eşleştirebilirsiniz. Hayal gücünüzü kullanmaktan çekinmeyin. Mümkün olduğu kadar kusursuz ve hızlı olmasını istiyorsanız, balığı bir miktar taze limon, dijon ve bir tutam kuru veya taze dereotu ile eşleştirerek yanlış gidemezsiniz.

En iyi sonuçları elde etmek için somonun kemik kuru olduğundan emin olmak istersiniz. Fazla nemi almak için filetoyu bir kağıt havluyla silin. Balıkları hafifçe zeytinyağı ile kaplayın - sadece bir çay kaşığı yeterli olacaktır. Ardından baharatları ovalayın veya seçtiğiniz herhangi bir sosla kaplayın. Hava fritözü sepetini parşömen kağıdı ile hizalayın ve filetonun kalınlığına bağlı olarak 6 ila 12 dakika boyunca 200 derecede somon derisi aşağı gelecek şekilde doldurun. Balıkları yarı yolda çevirmeye gerek yoktur. Sonuç, mükemmel bir şekilde pişirilmiş ve güzelce kızartılmış, hassas bir balık parçası olacak ve çatalınız içinden kayacaktır.

Fritözde Somon Pişirmenin Faydaları Nelerdir?

Hızlı pişirme süresine, daha az yağ ihtiyacına ve minimum temizlemeye ek olarak somonu fritözde pişirmenin pek çok avantajı vardır. Sebzeler ekleyerek somonunuzu çok az veya hiç ekstra çaba harcamadan eksiksiz bir akşam yemeğine dönüştürebilirsiniz. Brokoliden kuşkonmaza ve mantara kadar her şey yaklaşık aynı sürede pişer. Onları sos veya biraz zeytinyağı ve tuz ve karabiberle atın. Fritözün sepetini sebzelerle hizalayın ve üstüne somonu yerleştirin. Çıtır somon derisi seviyorsanız, filetoları pişirmeden önce çıkarmanıza gerek yoktur. Filetolar piştikten sonra çıkarın ve derilerini soyun. Cildi 3 ila 4 dakika boyunca hava fritözüne geri koyun. Çıtır çıtır olacağını unutmayın, bu yüzden düz tutmak için ısıya dayanıklı bir nihale veya raf yerleştirin.

Hava fritözünü kullanmanın bir diğer avantajı da somon balığınızı sadece bir adım daha atarak dondurucudan doğrudan tabağınıza alabilmenizdir. Temel olarak, balığın buzunu çözmeniz ve yukarıdaki talimatlara göre pişirmeniz yeterlidir. Dondurulmuş filetoları derili tarafı aşağı gelecek şekilde yerleştirin ve kalınlığına bağlı olarak 400 Fahrenhayt derecede yaklaşık 7 ila 9 dakika buzunu çözün. Buzlanmadığından emin olmak için kontrol edin ve bitene kadar 6 ila 11 dakika daha pişirin.

Şunlara da göz atın;

  1. Hava fritözünde yumurta nasıl yapılır?
  2. Hava fritözünde pişirmeniz gerekenler
  3. Hava fritözü sağlıklı mı?
  4. Hava fritözü nasıl durdurulur?
  5. Hava fritözünde ne pişirmemelisiniz?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti
Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?
Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var
21 Kasım 2024 Masterchef: İkinci Eleme Adayı Belli Oldu!
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?