Hardalın Gerçekten Bir Son Kullanma Tarihi Var Mıdır?
Hardalın faydaları inkar edilemez. Faydalarının yanı sıra oldukça aromatik ve lezzetlidir. Peki hardalın bir son kullanma tarihi var mıdır? İşte, hardalın gerçekten bir son kullanma tarihi var mı:

Hardal, çok yönlü bir tat aracıdır. Baharatlı, tatlı veya asitli olabilir (klasik Fransız Dijon hardalı gibi). Biraz doku veya pürüzsüzlük için tohumlarla doldurulabilir. Hardal rengi damağı gri-sarıdan altın sarısına ve kahverengimsi sarıya kadar değişir. Bununla birlikte, en büyük çeşniler bile düzensiz bir buzdolabının kaosu içinde unutulmaya kurban gidebilir ve hardal da bir istisna değildir. Dikkat: Dijon ve yaban turpu bazlı hardallar buzdolabında saklanmalı, diğer hardal türleri ise oda sıcaklığında saklanabilir. Kilerde veya buzdolabınızın arkasında bir kavanoz veya şişe hardal görseniz de, hardalın hala tüketime uygun olup olmadığını kendinize sorabilirsiniz.


Farklı Tipler Farklı Zamanlarda Sürer

Hardal lezzetlidir, ancak ne yazık ki çoğu yiyecek gibi sonunda bozulur. Hardalınızın raf veya buzdolabı ömrü, ne tür bir hardalla uğraştığınıza bağlıdır. Genel olarak konuşursak, sarı hardallar buzdolabında açıldıktan sonra yaklaşık bir yıl, açılmamışsa iki yıla kadar saklanır. Dijon ve kahverengi hardallar biraz daha uzun süre dayanır - açılmadan üç yıla kadar ve ardından buzdolabında bir yıl. Ballı hardallar, buzdolabinda iki kat daha uzun süre dayanabilmelerine rağmen Dijon ve kahverengi hardallarla aynı süre boyunca saklanır ve kuru hardallar kilerde iki yıla kadar saklanır.

Görsel olarak, küf veya herhangi bir bakteri oluşumu, hardalınızı çöpe atmak için bir işarettir. Hardal kavanozunuzu en son ne zaman açtığınızdan emin değilseniz (veya son kullanma tarihini nasıl çözeceğinizi bilmiyorsanız), kötü olup olmadığını kontrol etmek için koklayabilirsiniz: Herhangi bir ekşi veya bozuk algılarsanız kokular, hardalı atma zamanı. Ev yapımı hardal için, oda sıcaklığında bir gün ve buzdolabında bir hafta dayanır. Sadece ev yapımı hardalın mağaza çeşidi gibi bir tadı olmadığını unutmayın.

Şunlara da göz atın;

  1. Hardal tüketmek sağlıklı mı?
  2. Hardal yağının faydaları nelerdir?
  3. Hardal yeşillikleri nasıl yenir?
  4. Hardal nedir?
  5. Hardallı tarifler

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Kobe Eti Nedir, Neden Bu Kadar Pahalı?
Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Saklanır?
25 Kasım 2024 Masterchef: Kaptanlık Oyununu Kim Kazandı?
Gündüzleri Aşırı Uyku Halinden Nasıl Kaçınırız?
Sofralarınıza Eklemeniz Gereken En Sağlıklı 10 Balık Türü
Evde Esmer Şeker Nasıl Yapılır?