Gül, aşk ve sevginin en önemli sembollerinden biridir. Genellikle hediye olarak alınan gül, eve şık bir hava katmak için vazonun içerisine yerleştirilir. Ancak ��içeğin solmasını beklemek yerine, yapraklarını değerlendirmek istiyorsanız, sizi böyle alalım. İşte, gül yapraklarının hiç bilinmeyen kullanım alanları:
Gül yaprakları, serbest radikal hasarı azaltırken cildi tazeler. Gül yaprağını toz haline getirin. 1 çay kaşığı gül yaprağını su ile karıştırın ve macun kıvamına getirin. Antibiyotik etkisini artırmak için, 1 tatlı kaşığı bal ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız karışımı cildinize masaj yaparak uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra yüzünüzü yıkayın. Potpuri, evde doğal ve hoş bir koku yaymak için bitkilerle hazırlanan bir karışımdır. Kurutulmuş gül yapraklarını, kurutulmuş zencefil, kurutulmuş papatya, tarçın çubuğu gibi kokularla harmanlayın. Bu karışımı çorap çekmecesi, yemek masası, nevresim dolabı, banyo gibi alanlara yerleştirerek ortamın kokusunu değiştirin. Kurutulmuş gül yapraklarını bir kavanozun içerisine doldurun. Üzerine zeytinyağı veya tatlı badem yağı ekleyin. Yağ, yaprakların üzerine çıkmalıdır. Yağ ve yaprakları karıştırdıktan sonra, 2-6 hafta kadar karanlık bir ortamda saklayın. Her gün hızlıca çalkalamayı da unutmayın. Elde ettiğiniz yağı süzdükten sonra kullanabilirsiniz. Evde doğal bir gül suyu yapmak için, taze gül yaprakları ve kaynak suyu yeterlidir. Kaynak suyunun içerisine gül yapraklarını doldurun ve karıştırın. 1 gece beklettikten sonra yaprakları süzün. Bir bardak epsom tuzu, kurutulmuş ve ezilmiş gül yaprakları ve 1/4 bardak deniz tuzunu karıştırın. Kokuyu artırmak için, birkaç damla gül yağı da ekleyebilirsiniz. Hepsini karıştırdıktan sonra kavanozda muhafaza edebilirsiniz. Kullanmak istediğinizde pamuklu bir torbaya koyup küvetin içine yerleştirmeniz yeterlidir. Gül çayı, kramp ve ishali hafifletmek için kullanılabilir. Kurutulmuş gül yapraklarının üzerine kaynar su ekleyin. Bardağın üzerini kapatıp 4 saat bekletin. Ardından yaprakları süzerek içebilirsiniz. Ancak ciddi bir hastalığınız varsa, tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışın. Gül yaprakları, antibakteriyel ve antiseptiktir. Küçük bir kesik oluştuğunda yaraya gül yaprağı sürün. Böylece iyileşme süreci hızlanacaktır. Taze gül yapraklarını kavanoza koyun ve üzerine bal dökün. Tahta kaşık yarımıyla karıştırın ve dolapta en az 6 hafta bekletin. Hazırladığınız baldan 1 tatlı kaşığı sıcak çayın içerisine koyun. Böylece boğaz ağrılarınız hafifleyecektir. Yemeklerinizi süslemek ve styling yapmak mı istiyorsunuz? Gül yapraklarını yemek ve tatlıların yanına yerleştirerek şık bir sunum elde edebilirsiniz. Gül yaprakları C vitamini açısından zengindir. Cildiniz için güneş korumasını geliştiren antioksidan kaynağıdır. Şunlara da göz atın;