Frozen içecekler yani dondurulmuş içecekler, sıcak havalarda serinlemenin keyifli bir yoludur, yapmak oldukça kolaydır. Bazı yiyecekler diğerlerinden daha iyi karışır, bazı malzemeler hiç karıştırılamaz ve hatta en iyi sonuçları elde etmek için izlemeniz gereken özel karıştırma teknikleri vardır. Ardından, tüm bunlardan sonra, donmuş içeceğiniz çok kalın veya çok sulu sıvı katmanları bırakarak ayrılmaya devam eder. Ayırma, içeceğinizin farklı kısımları arasındaki yoğunluk farklılığından kaynaklanır.
Donmuş bir içeceği harmanladığınızda, birçok malzemeyi parçalayıp tek bir malzemede birleştiriyorsunuz. Nihai sıvının içine, her biri kendi yoğunluğuna sahip çeşitli gıda maddelerinin -meyveler, sebzeler, sütler veya meyve suları vb.- tüm parçaları serpiştirilmiştir. Yeterince zaman verilirse, daha yoğun parçaların parçaları dibe doğru batarken, daha az yoğun öğelerin yukarı doğru yüzerek hoş olmayan bir ayrım yaratır. Ayrılmayı tamamen önlemenin bir yolu yoktur; içeceğin içindeki buz kristalleri, her şeyi yerinde tutmak için bir tampon görevi görür, ancak erirler. Bununla birlikte, donmuş içeceğinizi karıştırırken zaman ayırarak tüm bileşenlerin birbiriyle mümkün olduğunca tamamen bütünleştiğinden emin olarak süreci yavaşlatabilirsiniz.
Dondurulmuş içeceğinizin tadını çıkarmaya fırsat bulamadan dağıldığını fark ederseniz, onu boşa harcamanıza gerek yoktur. Eski haline geri döndürmek için birkaç yaklaşımdan birini uygulayabilirsiniz.
İçeceğiniz çok yoğun değilse pipet ya da kaşık yardımı ile karıştırmak durumu düzeltebilir.
Smoothies ve milkshake gibi bazı içecekler, karıştırma yaklaşımı için çok koyu. Bu içecekleri sabitlemek için yapmanız gereken tek şey, onları karıştırıcıya geri döndürmek ve tekrar uygun kıvama gelene kadar orta hızda karıştırmak. Hala doğru dokuyu elde etmekte zorlanıyorsanız, içeceğiniz için tabanı olarak kullandığınız sıvıdan biraz ekleyebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;