Soğuk demleme kahve, cold brew, yaz aylarının sevilen kahvelerindendir. Daha önce evde yapmayı hiç denemediyseniz, soğuk kahve sıcak su yerine soğuk suyla demlenmiş kahvedir. Bu nedenle demleme süresi birkaç dakika yerine çok daha uzun, 12-24 saattir. Konsantre olarak demlenir, sonra seyreltilir, buz üzerinde servis edilir veya bazen doğrudan servis edilir.
Tipik olarak, Fransız presleri hızlı bir daldırma demleme için kaynar su ile doldurulur, ardından cihazın metal ızgarası kullanılarak filtrelenir. Ancak yöntem aynı olduğundan, sadece daha yavaş olduğundan, French press aslında soğuk kahve yapmak için ideal bir araçtır. Ancak, harika bir parti yapmak için atmanız gereken fazladan bir adım var: iki kez süzün.
French press'te soğuk kahve (Cold brew) yapmak için kapağı kapatın (piston "daldırılmamış"), ardından soğuk, karanlık bir yere koyun; buzdolabı idealdir. Gerekli süre dolduğunda, sonunda pistona basabilirsiniz. Bununla birlikte, soğuk bir demlemenin ağızda bıraktığı yumuşak his için metal örgü filtre yetersiz kalacaktır. Bunu düzeltmek için, kahvenizi bulandıran ve içeceğe hafif bir pütürlülük kazandıran tüm bu mikro granülleri yakalamak için bir kağıt filtreden geçirmeniz yeterlidir. Kağıt filtreleri atlamayı tercih ederseniz, daha iri öğütülmüş bir kahve seçin. Nazik demleme türü nedeniyle, öğütmeler nispeten bozulmamış olacak ve French press'in ağ filtresi aşağı yukarı yeterli olacaktır. İnce öğütülmüş kahve kullanıyorsanız demleme süresini azaltın; daha fazla yüzey alanı, daha hızlı demleme anlamına gelir. Yine de, daha güçlü soğuk kahve demlemenin iyi yanı, sonunda ondan daha fazlasını elde edecek olmanızdır - sadece su veya sütle istediğiniz kadar seyreltin. Ayrıca, ev yapımı soğuk demleme ile, tercihinize göre, istediğiniz kadar güçlü veya zayıf olacak şekilde özelleştirebilirsiniz. Hava geçirmez bir kapta veya Mason kavanozda, buzdolabında bir haftaya kadar saklanır. Şunlara da göz atın;İki Kez Filtreleyin