Filtre kahve, dünyada en çok tüketilen kahve çeşitlerinden biridir. Güne başlarken, yorgunluk atmak için veya enerji almak için sık sık tüketilir. Farklı yapım seçenekleri vardır. Filtre kahve makinasında, french presste ya da üçüncü dalga kahve demleme yöntemleri ile yapılabilir.
En sık kullanılan filtre kahve demleme yöntemi, filtre kahve makinasıdır. Damlama yöntemi ile kahveyi demler ve alttaki cam demliğe damlatır. Demliğin altında sıcak bir panel vardır. Bu sayede kahveniz demlenirken bir yandan sıcaklığını korur. Aynı zamanda bu panel siz kapatmadığınız sürece, makinanın markasına göre 1-2 saat sıcak tutar.
Bu durumda, siz ilk fincanın tadını çıkarırken, gazetenizi okurken veya işe başlarken, demlenmiş kahveniz hala sıcak oluyor. Sıcak tutmanın ötesinde, ısıtma elemanına uzun süre maruz kalmak, bitmiş kahve kabının yanmasına neden olur.
Bilginiz olsun, kahve makinenizin sıcak plakası, ilk etapta sıcaklık kaybını önlemek için mükemmel bir araç değildir. Sıcak plakalar, cihazın gücünü açıp kapatarak çalışır, bu da sıcaklığın büyük ölçüde dalgalandığı anlamına gelir. Özellikle mutfağınızın soğuk olduğu soğuk aylarda işin yapılmasını beklemeyin. Daha küçük porsiyonlarda kahve yapın. Daha fazlasını almak için her zaman geri dönebilirsiniz ve bunu yaptığınızda kahvenizin en üst kalitede olacağından emin olabilirsiniz. Alternatif olarak, her zamanki gibi daha büyük bir miktar hazırlayabilir ve demleme işlemi bittiğinde sıcak plakadan çıkarabilir, tezgaha aktarabilir ve içmeye hazır olduğunuzda yeniden ısıtabilirsiniz. Soğuk bir fincanı yeniden canlandırmanız gerekiyorsa, kahvenizi mümkün olduğu kadar lezzetli tutmak için ocakta yeniden ısıtmanızı öneririz. Şunlara da göz atın;Kahvenizin Tadı Yanıksa Nedeni Bu Olabilir!