Fil Eti Yenir Mi?
Fil eti yenir mi? Fil hangi ülkelerde yenir? Türkiye'de fil var mı? Fil avlamak yasak mı? İşte, fil eti hakkında merak edilen her şey:

Hortumlular takımının filgiller familyasını oluşturan filler, memeli hayvanlardır. Geleneksel olarak Afrika fili ve Asya fili olarak ikiye ayrılır. Filler, Sahra altı Afrika ile Güney ve Güneydoğu Asya'da bulunur. Mastodonlar ve mamutlar gibi soyu tükenen hortumlular takımından günümüze kadar soyunu devam ettirmeyi başaran bir tek filler kalmıştır. Otçul olan filler, çöl, orman, bataklık ve savan gibi doğal yaşam alanlarında barınır. Genelde su kenarlarında kalmayı tercih ederler. Dişi filler, aile gruplarıyla birlikte yaşarken, erginliğe ulaşan erkek filler, diğer erkek fil gruplarıyla birlikte yaşayabilir. Afrika ve Asya fillerinin soyu tükenme tehlikesi çok yüksek olduğu için, avlanmaları birçok ülkede yasaktır.



Fil Eti Yenir Mi?

Daha önce dediğimiz gibi fillerin nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için birçok ülkede avlanmaları yasaklanmıştır. Ancak avlanmanın yasak olmadığı ülkelerde ve kaçak avlanmalarda yakalanan filler, genellikle fildişi ticaretinde kullanılır. Fil etinin Tayland'da popüler olduğu bilinmektedir. Turizm merkezindeki bazı restoranların fil eti servis ettiği söylenmektedir. Bununla birlikte Afrika ülkesi Zimbabve'de ekonominin çökmesi ve açlığın artmasıyla birlikte bazı askerlere fil eti verildiği de geçtiğimiz yıl haberlere konu olmuştur. 


Ayrıca fillerin insanlara tüberküloz bulaştırma riski olduğu da bilinmektedir. Bu yüzden başta fillerin neslini korumak, avlanma yasaklarına karşı gelmemek ve sağlığı tehlikeye atmamak için fil etinin tüketilmesi önerilmemektedir. 

Türkiye'de Fil Var Mı?

Fil, ülkemizde doğada veya ormanlarda yaşayan bir hayvan değildir. Ancak bazı hayvanat bahçelerinde filler için doğal yaşam alanı kurma çalışmaları yapılmıştır. İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda bulunan ve 2011 yılında dünyaya gelen 'İzmir' isimli fil ise Türkiye'de doğan ilk fil olarak kayıtlara geçmiştir.


Şunlara da göz atın;

  1. Ahtapot yenir mi?
  2. Güvercin eti yenir mi?
  3. At eti yenir mi?
  4. Timsah yenir mi?
  5. Geyik eti yenir mi?

Haber Kategorileri

Gıda Güvenliği

Lezzetli Haberler

Tatlı Bir Miras: Kestane Şekerinin Efsanevi Lezzet Yolculuğu
Hastalıklara Meydan Okuyun: Kış Aylarının Vazgeçilmez 10 Besini
Türk Mutfağı'nın Sofraları Süsleyecek En Lezzetli 13 Mezesi
Lezzetin Ötesinde: Sakatat Çeşitleri ve Sofralardaki Yeri
Taş Gibi Sert Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları
Tam Tahılların Gücü: Esmer Ekmeği Tercih Etmek İçin 10 İyi Neden