Fesleğenli Tarifler: Fesleğenle Yapılan 12 Nefis Tarif
Fesleğen hangi tariflerde kullanılır? Fesleğen, hangi yemeklere çok yakışır? İşte, fesleğenin eşsiz kokusu ve aromasıyla hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli 12 farklı tarif:

Fesleğen, ballıbabagiller familyasına ait, ılıman iklimlerde yetişen bir bitkidir. Yemeklerde en çok taze olarak kullanılan fesleğen, keskin kokusu ile hemen fark edilir. Pişirme işlemi tadını bozduğu için, yemeklerin içine genelde son anda eklenir. Şoklama yöntemiyle buzlukta uzun süre saklanabilir. Kurutulmuş fesleğen ise el ile ufalanarak baharat olarak kullanılabilir. Fesleğenin kullanılan kısımları, tohumları ve taze çiçekli dallarıdır. İtalyan marinara sosunun önemli bir bileşenidir.

  1. Fesleğenli Pesto Sos

Fesleğen, pesto sosun ana malzemesidir. Makarna başta olmak üzere birçok tarifte kullanılan pesto sos, çam fıstığı ve sarımsak ile kolayca hazırlanır. Kavanozlarda muhafaza edilir.

  1. Fesleğenli Vegan Kurabiye

Glutensiz yulaf ezmesi, fesleğen ve domates ile hazırlanan bu kurabiye, vegan menüleri için özel olarak sunulur. Kalorisi diğer kurabiyelere göre daha düşüktür.

  1. Fesleğenli Patlıcanlı Lazanya

İtalyan mutfağının özgün lezzetlerinden biri olan lazanya, orijinalinde kıyma ile hazırlanır. Ancak etsiz versiyonunu denemek isteyenler için, fesleğen ve patlıcan ile zenginleştirilen lazanya tarifimizi öneriyoruz.

  1. Fesleğenli Light Makarna

Bezelye, jambon, fesleğen ve parmesan peyniri ile hazırlanan bu makarnanın porsiyonu, ortalama 120 kaloridir. Diyet listeleri için uygundur. 

  1. Fesleğenli Pizza

Karabuğday unu ile hazırlanan fesleğenli pizza, diyet listelerinde tüketilebilecek besinlerden biridir. Üzeri isteğe göre ceviz ve mantar gibi malzemelerle zenginleştirilebilir.

  1. Fesleğenli Çörek

Kurutulmuş fesleğen ile hazırlanan bu çörek, misafir ağırlarken sunulan ikramlıklar arasında yer alır. Çay saatleri için idealdir.

  1. Fesleğenli Domates Çorbası

Yaz kış demeden her zaman içilebilen ve bağışıklığı güçlendiren domates çorbasını, fesleğen ile zenginleştirmeye ne dersiniz? Hazırladığınız çorbayı, kızartılmış ekmek küpleri ile daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.

  1. Fesleğenli Kaptan Pidesi

İç harcı kıyma, fesleğen ve domates püresi ile doldurulan kaptan pidesi, kalabalık sofralar için idealdir. Hem doyurucu, hem de çok lezzetli olan kaptan pidesini, mutlaka defterinize ekleyin.

  1. Fesleğenli Lavaş

Yemeklerin yanında sunulan lavaşı, bu kez fesleğen aromasıyla birleştirdik ve ortaya nefis bir tarif çıktı. Fesleğenli lavaşı, et yemekleriyle birlikte sunabilirsiniz.

  1. Fesleğenli ve Domatesli Milföy Tart

Yalnızca 7 malzeme ile hazırlanan bu tart, milföy kullanıldığı için son derece pratiktir. İsteğe göre üzerine sevdiğiniz malzemeleri de ekleyebilirsiniz.

  1. Fesleğenli Patates

Patates, fesleğen ve süt kreması ile hazırlanan bu tarif, yemeklerin yanında hafif bir atıştırmalık olarak sunulur. Düşük kalorili olduğu için, ara öğünlerde de tercih edilebilir.

  1. Taze Soğanlı ve Fesleğenli Omlet

Ortalama 20-25 dakikada hazırlanan taze soğanlı ve fesleğenli omlet, kahvaltı sofralarında farklı tatlar denemek isteyenler için birebir.


Şunlara da göz atın;

  1. Hindistan cevizli tarifler
  2. Köri soslu tarifler
  3. Kajulu tarifler
  4. Kabak yemekleri
  5. Lor peynirli tarifler

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?
İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti
Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?