Klasik tariflerden sıkılıp yeni tatlar denemek isteyenleri böyle alalım. Günlük hayatta sık sık tükettiğimiz tavuk eti, dana eti, balık ve makarna gibi yemekleri özel soslarla birleştirerek yeni tatlar denemeye ne dersiniz? Kolay bir şekilde hazırlanan alternatif tarifleri ana yemek veya ara sıcak olarak sunabilirsiniz. İşte, sofralarınızı ziyafete dönüştürecek birbirinden lezzetli 7 nefis alternatif tarif:
Külbastı yapımında genellikle kuzu eti kullanılsa da, bu kez dana eti ve makarnayı bir araya getiriyoruz. İnce ince doğranmış dana eti ve penne makarnalarla nefis bir ana yemek hazırlayabilirsiniz. Biftek, mantar, biber ve kaşar peyniri ile hazırlanan bu yemek, özellikle davet sofralarının favorisidir. Fıstıklı pilav eşliğinde sunulan avcı usulü bifteği 1 saat içerisinde hazırlayabilirsiniz. Tarhana çorbası, sıcak başlangıçlar için en çok tükettiğimiz yemeklerin başında geliyor. Klasik tarhana çorbasını yoğurt ve bayat ekmek dilimleri ile zenginleştirerek hünkar tarhana çorbası hazırlayabilirsiniz. Levrek balığını buğulama veya fırında kızartmak istemeyenler için alternatif bir tarifimiz var. Genelde tavuk eti ile hazırlanan şinitzeli levrek filetosu ve galeta unu ile kolayca sunabilirsiniz. Et yerine sebzelerle hazırlayabileceğiniz bir yemek arıyorsanız, peynirli ve domatesli patlıcan tam size göre. Ortalama 30 dakikada hazırlanan bu yemeği fırında pişirdikten sonra kaşar peyniri ile servis edebilirsiniz. Tavuk etini sade bir şekilde tüketmek yerine krema ile tatlandırmak istiyorsanız, köri, zencefil ve limon otundan faydalanabilirsiniz. Kendine has kremasıyla tatlandırılan kremalı tavuk etini, frenk maydanozu ile birlikte servis edebilirsiniz. Görünümü ile trileçeye benzeyen tava keki, kavrulmuş badem ve karamel sos eşliğinde sunulur. Çay saatlerinde sunabileceğiniz karamelli ve çıtır bademli tava kekini ortalama 30-40 dakikada hazırlayabilirsiniz. Şunlara da göz atın;