Beyaz çikolatalı mocha, espresso, beyaz çikolata ve sütün lezzetli bir karışımından oluşur. Klasik mochaya göre daha tatlı ve kremsi bir yapıya sahiptir. Temel malzemeleri espresso, süt ve beyaz çikolata şurubu olsa da, isteğe göre tarçın, vanilya gibi ekstra baharatlarla aromasını artırılabilir. White chocolate mocha yapımında mutlaka kaliteli espresso kullanmak gerekir. Ayrıca süt seçimi de oldukça önemlidir. Özellikle tam yağlı süt, kremsi bir doku elde etmek için sık sık tercih edilir. Bazı tariflerde beyaz çikolata şurubu kullanılırken, daha yoğun bir aroma için gerçek beyaz çikolata kullanmanız önerilir.
White chocolate mocha için taze çekilmiş kahve çekirdekleri, espresso makinesinde hazırlanır. Eğer makineniz yoksa, ''Makinesiz espresso nasıl yapılır?'' başlıklı yazıdan yardım alabilir ve farklı yöntemlerle kahvenizi demleyebilirsiniz. Espressonun ardından sütün iyice köpürtülmesine de dikkat etmeniz gerekir. Bunun için sütü buharla köpürtebilir veya ocakta ısıttıktan sonra süt köpürtücü kullanabilirsiniz.
Eğer şurup kullanacaksanız, kahveyi dökmeden önce beyaz çikolata şurubunu bardağa dökün ve kenarlarına yayarak şekil verin. Ardından kahve ve sütü ilave ederek hafifçe karıştırın. White chocolate mochayı, sıcak veya soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;