Evde Limon Yağı Nasıl Yapılır?
Limon yağı nedir? Limon yağı evde yapılır mı? Limon yağı yapımına ne kullanılır? İşte, adım adım anlatımıyla evde limon yağı yapma teknikleri:

Limon, tadıyla, kokusuyla, sağlığa olan faydalarıyla şifa dolu bir besin. Limondan elde edilen limon yağı ise, güçlü antioksidan özellikleri ile burun tıkanıklıklarına, boğaza, öksürüğe, cilt sağlığına ve selülite iyi geliyor. Daha önce sizlere limon yağının faydalarını anlatmıştık. Bu kez hem difüzör, hem de topikal olarak uygulanabilen limon yağını evde kendi ellerinizle hazırlamak için ihtiyacınız olanları paylaşacağız. Limon yağını hazırladıktan sonra, doğru şekilde muhafaza etmeniz gerektiğini unutmayın.


Evde Limon Yağı Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

  1. 5 adet limon
  2. Zeytinyağı
  3. Orta boy cam kavanoz
  4. Orta boy koyu renkli cam kavanoz
  5. Rende


Yapılışı:

  1. Öncelikle limonları güzelce yıkayıp kurulayın. Kabuklarının tamamen kurumasını sağlayın.
  2. Rendenin ince tarafını kullanarak limon kabuklarını rendeleyin. Bu aşamada sadece sarı kısımları rendelemeye dikkat edin.
  3. Tüm limonların kabuklarını güzelce rendeledikten sonra, cam kavanoza aktarın.
  4. Kavanozun çok büyük olmaması gerekir. Kavanoz büyükse, limon sayısını artırabilirsiniz.
  5. Limon kabuklarının üzerine zeytinyağı ilave edin. Yağ, kavanozun ağız kısmına kadar gelmeli.
  6. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
  7. Kavanozu güneş gören bir yerde, en az 15-20 gün olacak şekilde bekletin.
  8. Her gün kavanozu en az 1 kez olacak şekilde çalkalayın. 
  9. Bekleme süresini 40 güne çıkarırsanız, daha aromatik ve daha fazla kokulu bir limon yağı elde edersiniz.
  10. Bekleme süresi tamamlanınca, kavanozu açın ve yağı süzgeçten geçirin. İçindeki limon rendeleri tamamen ayrılmış olmalı.
  11. Elde ettiğiniz limon yağını koyu renkli bir kavanoza aktarın.
  12. Limon yağı şişesini, doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde muhafaza edin. Bu şekilde uzun süre saklayabilirsiniz.


Limon yağını, aktarlardan veya kozmetik ürünler satan mağazalardan hazır olarak temin edebilirsiniz. Kullanacağınız limonların çürük olmamasına dikkat etmeniz gerekir.


Elde ettiğiniz limon yağını difüzere koyabilir veya taşıyıcı bir yağ ile karıştırarak kullanabilirsiniz. 

Not: Limon yağını kesinlikle ağız yoluyla tüketmeyin. Kronik bir rahatsızlığı olanlar, hamileler ve alerjik bünyeye sahip olan kişiler, limon yağını kullanmadan önce mutlaka doktora danışmalıdır.


Şunlara da göz atın;

  1. Gül yağı nasıl yapılır?
  2. Lavanta yağı nasıl yapılır?
  3. Biberiye yağının nasıl yapılır?
  4. Hindistan cevizi yağı nasıl yapılır?
  5. Portakal yağı ne işe yarar?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?
İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti
Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?