Meksika esintili bir yemek yapıyorsanız, ev yapımı salsa deneyebilirsiniz. Market ya da bakkalardan hazır salsa sos alabilirsiniz ancak kendinizin yapmasının farklı bir lezzeti olacaktır. Daha önce hiç yapmamış bir salsa aşığıysanız, korkmuş hissederek salsaya başlayabilirsiniz. Ama gerçek şu ki, salsa yapmak oldukça kolaydır. En basit haliyle, karıştırıcıya domates, chiles, sarımsak, soğan ve kişniş atıyorsunuz. (Kişniş sevmeyen biriyseniz, onu dışarıda bırakabilir veya düz yapraklı maydanozla değiştirebilirsiniz). Domates ile herhangi bir sos yaparken ortaya çıkan en büyük sorulardan biri, onları soymanız gerekip gerekmediğidir. Ve kararınızı verirken tartmanız gereken birkaç belirleyici faktör olduğu ortaya çıktı.
Domates kabuklarını açık veya kapalı tutmaya karar vermek gerçekten bir zevk meselesidir- ve elinizde ne kadar zamanınız var. Onları soymanıza gerek yok. Sonuçta, domates kabukları yenilebilir. Ancak, tıknaz bir salsa yapıyorsanız, doku sizi rahatsız etmediği sürece dış kabukları açık bırakmakta sorun yoktur. Onları açık bırakmanın avantajı, zamandan tasarruf etmeniz ve nispeten hızlı bir şekilde salsa yapabilmenizdir. Ancak daha ince bir salsa yapıyorsanız, dokuyu etkilediği için kabuğu dahil etmemenin bir avantajı vardır.
Domates kabuklarını çıkarmanın popüler bir yolu, onları ateşte kızartmak ve ardından derileri buharla çıkarmaktır. Bunu yapmak için, ocağınızda bir barbekü ızgarasına, rendelenmiş gaz sobasına veya bir tutamda dökme demir tavaya ihtiyacınız olacak. Domatesleri veya kırmızı biberleri doğrudan ateşin üzerine koyun ve su toplamaya başladıklarını izleyin. Tüm öğe kömürleşmiş izlerle kaplanana kadar dikkatlice maşayla hareket ettirin- domatesler için yaklaşık beş dakika. Ardından plastik bir torbaya veya ıslak kağıt havluya koyun, ağzını kapatın ve 5 ila 10 dakika bekletin. Buhar, domateslerin kabuklarını nazikçe kaldıracaktır ve ardından onları soyabilirsiniz. Bu, malzemelerinizi karıştırmadan önce geride güzel bir dumanlı tat bırakır. Dumanlı bir tada düşkün değilseniz, kabuklarını gevşetmek için bir buz banyosunda şoklamadan önce domatesleri yaklaşık bir dakika kaynar suda haşlayabilir ve böylece soyabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;