Eriştenin Yanına Ne Gider: 12 Tamamlayıcı Lezzet
Akşam yemeğine erişte yaptınız ancak yanında ne çıkaracağınıza karar veremediyseniz sizi böyle alalım. İşte, lezzetiyle eriştenin yanına çok yakışacak birbirinden pratik 12 tamamlayıcı tarif:

Anadolu mutfağının yöresel lezzetlerinden biri olan erişte, yumurta, un, süt ve sıvıyağ ile hazırlanan bir makarna çeşididir. Hamurların ince ince kesilmesiyle hazırlanan erişteler, özellikle yaz aylarının sonunda kurumaya bırakılır. Ardından buzluktaki yerini alır. Haşlama usulüyle pişirilen erişte, makarna veya pilav yerine kolayca hazırlayabileceğiniz tariflerden biridir. Ancak erişte yapmaya karar verdiğinizde yanına ne yapacağım diye düşünüyorsanız, tamamlayıcı lezzetlerden faydalanabilirsiniz. 

Eriştenin Yanına Çok Yakışan 12 Nefis Tarif

  1. Kremalı Mantar Çorbası

Yemeğe geçmeden önce sıcak bir başlangıç yapmak istiyorsanız, tercihinizi mantar, un, tereyağı, kereviz ve tavuk suyu ile hazırlanan kremalı mantar çorbasından yana kullanabilirsiniz. Çorba yapımında kestane veya kültür mantarını tercih edebilirsiniz.

  1. Kıymalı Bezelye Yemeği

Yaz aylarında bol bol tüketilen bezelyeyi, bu kez kıyma ile zenginleştirmeye ne dersiniz? Patates, soğan, havuç ve kıyma ile hazırlanan bezelye yemeğini, eriştenin yanında çıkarabilirsiniz. 

  1. Körili Mantarlı Tavuk

Genelde pilavla birlikte sunulan körili mantarlı tavuğu, erişte ile menü haline getirerek daha lezzetli bir sofra kurabilirsiniz. Köri, mantar, krema ve tavuk göğsü ile hazırlanan bu yemek, ortalama 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

  1. Patates Püresi

Ana yemeklerin yanına çok yakışan patates püresini, hafif bir menü hazırlamak için eriştenin yanına ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, patates püresini yoğurt ve pul biberli sos ile zenginleştirebilirsiniz.

  1. Dana Şinitzel

Tek başına erişte yemeği gözünüze az geldiyse veya daha doyurucu tarifler arıyorsanız, tercihinizi un, yumurta ve galeta unu ile hazırlanan dana şinitzelden yana kullanabilirsiniz. 

  1. Yoğurtlu Semizotu

Eriştenin yanına çok yakışan yoğurdu sade bir şekilde sunmak istemiyorsanız, semizotu, salatalık, mayonez ve baharatları karıştırarak 15 dakikada yoğurtlu semizotu mezesini hazırlayabilirsiniz.

  1. Tavuk Salatası

Tavuk göğsü, turşu, zeytin, mısır, soğan, kırmızı biber ve baharatlarla hazırlanan tavuk salatası, özellikle yaz aylarında sık sık tercih edilir. Dilerseniz, sevdiğiniz yeşillikleri kullanarak salatanızı zenginleştirebilirsiniz.

  1. Cevizli Kereviz Salatası

Erişteyi daha hafif bir tarif ile birleştirmek istiyorsanız, kereviz, mayonez, yoğurt, ceviz ve sarımsak ile hazırlanan cevizli kereviz salatasını mutlaka defterinize ekleyin. 20 dakikada sunulan bu tarifi hazırlamak için, videolu anlatımdan yararlanabilirsiniz.

  1. Zeytinyağlı Bamya

Eriştenin yanında hem doyurucu, hem düşük kalorili, hem de hafif bir tarif arıyorsanız, zeytinyağlı bamya için kollarınızı sıvayın. Porsiyonu yaklaşık 75 kalori olan bu tarifi, 30 dakika gibi kısa bir süre içinde hazırlayabilirsiniz.

  1. Terbiyeli Sulu Köfte

''Etsiz yemek yemem'' diyenler için de bir önerimiz var. Kıyma, havuç, kereviz ve pirinç ile hazırlanan sulu köfteyi, terbiye ettikten sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

  1. Patlıcan Musakka

Patlıcan, kıyma, biber ve salça ile hazırlanan musakka, Türk mutfağının klasiklerindendir. Kalabalık sofralarda patlıcan musakka ve erişteyi bir araya getirerek lezzetli bir menü oluşturabilirsiniz.

  1. Naneli Ayran

Erişteyi yoğurt ile sunmak istemiyorsanız veya yoğurdu salata yapımında kullandıysanız, yemeğinizi tamamlamak için naneli ayran tarifimizi deneyebilirsiniz. Özellikle yaz aylarında tüketilen naneli ayranı buzdolabında soğutmayı unutmayın.

Şunlara da göz atın;

  1. Makarnanın yanına ne gider?
  2. Mantının yanına ne gider?
  3. Tavuklu pilavın yanına ne gider?
  4. Patates püresi yanına ne gider?
  5. Erişteli yemekler

Haber Kategorileri

Yanına Ne Gider?

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı